3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Bakır çubukla su buluyor

Manisa'nın Selendi ilçesinde yaşayan 53 yaşında 6 çocuk babası Himmet Dündar, elinde dut ağacı dalı veya bakır çubuklarla su kaynağı bulduğunu öne sürdü.

1970 yılında Ankara Mamak'ta askerlik görevi sırasında çarşı izninde tanıştığı bir vatandaşın yardımıyla bu yeteneğini farkettiğini belirten Himmet Dündar, bu güne kadar yüzlerce su kaynağı bulduğunu iddia ederek, "Selendi, çevre il ve ilçelerin dağlarını karış karış gezerek susuz köylerde, bağlarda bahçelerde çalışma yaptım. Elimde tuttuğum bakır çubuklarla tespit ettiğim her noktadan su çıkarıldı. Kimseden hiç bir ücret talep etmedim. Amacım insanlara hizmet etmek, onların mutluluğunu ve sevincini görmek. Bu bana büyük bir mutluluk veriyor. Bu yetenek bana Allah'ın bir lütfüdür. Bu ilahi lütuf sayesinde su kaynağı aradığım bölgede hiç yanılmadan suyun olup olmadığını söyleyebiliyorum." dedi.

Su kaynağı tespit ettiğinde elindeki bakır çubukların havalandığı ve bu şekilde suyun olup olmadığını tespit edebildiğini ifade eden Dündar, en son Anadolu Lisesi yanında su kaynağı bulduğunu ve yapılan sondaj ile saniyede 4 litre su çıkarıldığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 14:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?