5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bakkalar Ergün'den ne istedi?

BAKKALAR ODASI'NDAN BAŞKAN ERGÜN'E ZİYARET

Manisa Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret ederek, yürürlükte olan sıfır kaldırım işgalinin bazı bölgelerde esnetilmesini talep etti. Ayrıca, piyasadaki ekmek fiyatlarının bir an önce netliğe kavuşması gerektiğini belirtti.

Başkanlık makamındaki ziyarette konuşan Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, "Ekmek konusunda tartışmalar devam ediyor. Fiyatlar her yerde değişiyor. Bu yüzden bu sorunu hep birlikte çözersek, bize yardımcı olursanız çok mutlu oluruz." dedi. Sıfır kaldırım işgali ile ilgili olarak çok fazla şikayet aldıklarını belirten Ünlübaş, "Ana arterlerde hizmet veren esnafımızın çoğu bu yasağa uydu. Ama vitrinine top ya da cips astığında ceza yiyor. Bu kararı her yerde 60 cm olarak değiştirmenizi talep ediyoruz. Çünkü yaz geliyor. Esnafın dondurma tezgahlarını koyacak yer yok. Ekonomik kriz nedeniyle insanlar zor durumda. Çek, senedini ödeyemiyor. Kaldırım işgali konusunda sizden tölerans istiyoruz. Dondurma dolaplarının kapının önüne konmasını istiyoruz. Bakkal bugün sadece sigara, ekmek, yoğurt ve dondurmadan para kazanıyor. Satacak başka bir şeyleri kalmadı." diye konuştu. Bakkalların vizyon yenilemeleri gerektiğini belirten Ünlübaş Manisa'da 500 bakkallın olduğunu söyledi. Ünlübaş " Bu sayı Manisa'ya çok. Daha önce de bu sayınının sınırlandırılması için yetkili mercilere teklif sunduk. Ama bunun için meclis kararı gerekiyor. Birleşmeliler. Bunun için önceki Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan açıklama yaparak birleşme için devlet eliyle imkanlar sağlanacağını söylemişti. Ama konuya ilişkin bir çalışma yapılmadı. Şu an için birleşme para olmadığı için olamaz. Ama devlet faizsiz kredi verirse olur. " dedi. Sıfır kaldırım işgali için alınan kararın belli olduğunu belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün uygulamanın devam edeceğini söyledi. Ergün " Şu anda bu konu için bir esneme yapılması söz konusu değil. Karar uygulamaya gireli henüz bir ay oldu. Sonucu hep birlikte göreceğiz. 5 yıl sıfır işgal uygulanırken kimse sesini çıkarmamış. Seçimin 3-5 ay öncesi bu işin peşi bırakılmış. Biz de seçildikten sonra hem ekonomik sıkıntı hem de seçimi yeni kazanmamız nedeniyle ilk birkaç ay bu işin üzerine gitmedik. Bu konuda çok şikayet aldık. Bu sorunu çözmek için odalarla toplantı yaptık. Toplanın ardından 'sıfır kaldırımı' vatandaşa götürerek ne istediğini sorduk. Sonuçları da tekrar oda başkanlarıyla paylaştık. Konuya yalnızca bakkallar, tuhafiyeciler ve kahveciler odası muhalefet yaptı. Ama herkesi mutlu etmek zorundayız. " diye konuştu.

Ekonomik kriz nedeni ile esnafın mağdur olduğunu belirten Başkan Ergün " İşsizlik nedeniyle bugün insanlar evine ekmek götüremiyor. 2010'un ekonomik bakımdan daha da sıkıntılı geçeceğini tahmin ediyorum. Ama umut yitirilmemelidir." dedi.

BAKKALAR ODASI'NDAN BAŞKAN ERGÜN'E ZİYARET
BAKKALAR ODASI'NDAN BAŞKAN ERGÜN'E ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 16:34:01
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 19:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?