5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Bakkalardan ekmek boykotu

BAKKALAR ODASI'NDAN EKMEK SATIŞLARINA BOYKOT

Manisa Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, ekmek fiyatlarının tekrar 70 Kr. olmasından sonra bakkalların ekmek kar marjlarının düştüğünü belirterek, ekmek satışlarına 1 hafta boykot kararı aldıklarını söyledi.

Manisa Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Ekmek kar marjları hakkında basın toplantısı düzenledi. Başkan Ünlübaş, "Bu ayın 2'sinden itibaren ekmek yeniden 70 Kr. oldu. Tabi bu ekmeğin gerçek fiyatı bu fiyat bir yıl önceden alınmıştı. Ama uygulanmıyordu. Fırıncılar arasında rekabet vardı. Ve bizim bakkalımız da ekmeği 280 Kr. alıp 35 Kr. satıyordu. Fakat Fırıncılar Kooperatifi kendi aldığı karar ile 'Biz ekmeği 70 Kr. yaptık. Size de 10 Kr. kar veriyoruz.' dediler. Bizde karımızın az olduğunu söyledik. Ve bunu sabitlemek için de dedik ki 'bundan sonra her şey yüzde 20 olsun.' Ekmek kaç para olursa olsun yüzde 20'sini biz alalım dedik. Fakat kabul etmediler. Ve bunun içi bir kamuoyu oluşturduk. Ve ekmeğe boykot kararı aldık." dedi.

Dün gece geç saatlere kadar beklediklerini belirten Başkan Ünlübaş, "Bugün yine bekledik her hangi bir şey olur mu diye ama bir şey olmadı. Cuma gününden itibaren bütün bakkallarımızla birlikte onlara mesaj çekerek boykot kararımızı hazırladığımız afişlerle bakkallarımıza yapıştıracağız. Ekmeğimiz ile oynatmayacağımızı bütün kamuoyuna göstermek istiyoruz. Bu boykot bir hafta sürecek. Eğer bir hafta içerisinde olumlu şeyler olmazsak boykotu bir hafta daha uzatacağız. Yönetim kurulu olarak aldığımız karar bu. Herkese hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Ülke de zaten ekonomik krizin olduğunu vurgulayan Ünlübaş, "Bakkallın sattığı ekmek, yoğurt, gazete ve sigara başka bir şey sattığı yok. Ekmekten de bizim kar marjımız düşürülürse olmaz. Ekmek poşetinin tanesi 20 Kr. geliyor. Çoğu müşteriler veresiye alışveriş yapıyor. Marketler gibi değil. Bu şekilde olmayacağını düşündük. Bütün üyelerimiz ile istişare yaptık. Bin 600 üyemiz var. Bunlardan bin civarı ekmek satıyor. Bu üyelerimizin yüzde 80'ini bu boykota katılacak." dedi.

Boykot isteğinin üyelerden geldiğini ifade eden Başkan Ünlübaş, "Fırıncı arkadaşlarımız da haklıdır. Maliyetleri yüksektir. Ona bir şey diyemeyiz. Ama biz bu ekmeği satmayacağız. Onun için bütün Manisa halkından özür diliyorum. Bizi lütfen anlayış ile karşılasınlar." dedi. Bakkal arkadaşları da mağdur etmek istemediklerini belirten Başkan Ünlübaş ilçelerden, köylerden ekmek getirtebileceklerini söyledi.

Ünlübaş şöyle devam etti; "Burada bakkal arkadaşımızı mağdur etmek istemiyoruz. O yüzden bazı ilçe ve beldelerimiz ile görüştük. Oradan da ekmek getirtebiliriz. İnşallah oralara kadar gelmez bu konu. Manisa esnafımı birbirine düşmez tek istediğim bu. Dışarıdan gelen ekmeğe karşıyım. Ama bu durumda yapacak bir şeyimiz yok."

BAKKALAR ODASI'NDAN EKMEK SATIŞLARINA BOYKOT
BAKKALAR ODASI'NDAN EKMEK SATIŞLARINA BOYKOT
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 16:17:03
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 09:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?