30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Balkanlardan selam getirdiler

Makedonya'nın Gostivar kenti Abdulhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi (ADEKSAM) öğrencileri, Manisa Valiliği, Belediye ve İl Özel İdaresi'ni ziyaret ettiler.

Manisa Vali Vekili M. Zeki Özkan, ADEKSAM kafilesini Valilik 75. Toplantı Salonu'nda kabul etti. ADEKSAM Genel Sekreteri Av. Salih Murat ve yönetim kurulu üyeleri ile 38 öğrencinin yanı sıra Manisa Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mehmet Dilşen de kafilede yer aldı. Av. Salih Murat, Manisa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Manisa halkıyla dertlerimizi ve iyiliklerimizi paylaşmaktan çok memnunluk duyduk. Biz Balkanlardan selam getirdik. Amacımız Manisa halkını o bölgenin insanıyla yakınlaştırmak, tarihi ortak tarihiyle paylaştığımızı yine hatırlamak, ileriye dönük tarihimizi öğrenmek için buraya geldik. Manisa'nın göstermiş olduğu misafirperverlikten çok memnun kaldık. Kafilede 38 öğrencimiz var. ADEKSAM Makedonya'da yalnız Türk öğrencilerine burs vermektedir. Buradaki öğrencilerin hepsi okullarında başarılı öğrenciler olduğu için onlara mükâfat olarak düzenlenmiş bir gezidir” dedi.


Manisa Vali Vekili M. Zeki Özkan da ADEKSAM yönetimi ve öğrencilerine, “Muhterem kardeşlerim, sizlere kardeşlerim diyorum, çünkü sizler bizim asırlardır yalnız soyca değil, fikirce de kardeşlerimizsiniz. Osmanlılar her gittiği yere, adalet getirmiştir, doğruluk getirmiştir, kardeşlik getirmiştir. Hiçbir zaman ayrım yapmamıştır. Gittiğimiz her yer bizimle beraber olmuştur. Bizden ayrı bir millet, ayrı bir insan gibi kendini kabul etmemiştir. Balkanlarda ve bütün Dünya'daki Türkler, oralardaki Türk öğrencilerine burslar vererek sizlerin okumalarını sağlıyorlar. Sizlerle bizleri tanıştırıp tarihimizi ve kültürümüzü tanıtmada yardımcı oluyorlar. Bu şekilde yardımcı olan derneklere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Mekadon heyet daha sonra Manisa Belediyesi ile İl Özel İdaresi'ne ziyarette bulundu.
(MY-ÖA)
23.06.2008 17:31 TSİ
NNNN

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 18:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?