5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Barış Manço anıldı

MANİSA'DA BARIŞ MANÇO'YU ANMA ETKİNLİKLERİ

Türk pop müziğinin unutulmaz sanatçılarından merhum Barış Manço, ölümünün 11. yıl dönümünde Manisa Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nda çeşitli etkinliklerle anıldı.

Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu görsel sanatlar öğretmeni Mehtap Yenibağcı'nın bir aylık çalışması sonucunda, Türk Sanat dünyasının kilometre taşlarından olan Barış Manço anısına 13 metre uzunluğunda 2,80 yüksekliğinde bir duvar resmi yapıldı. Kendisini böyle kalıcı bir çalışmaya sevk eden şeyin öğrencilerinden bazılarının Barış Manço'yu tanımamaları ve onun şarkılarından mahrum kalmaları olduğunu belirtti. Duvar resminin içeriğini anlatan Mehtap Yenibağcı, "Üç bölümden oluşan resmin birinci bölümünde Barış Manço bir baloncuk üfler nefesi notalara oradan da müzik sözlerine dönüşür. Çevresinde ki çocuklar hayran gözlerle bakar. İkinci bölümde de 'Sarı Çizmeli Mehmet Ağa' bir gün ödeyeceği hesabı düşünür. Şarkının sözleri bir zemin oluşturur. Üçüncü bölümde ise 'Halil İbrahim Sofrası' şarkı sözleri ve Barış ağabeylerini örnek olan küçük müzisyenler vardır. " dedi. Ayrıca Yenibağcı şarkı sözlerindeki anlamlı mesajların öğrenciler tarafından derste incelendiğini ve yorumlarıyla desteklediklerini söyledi.

Türkiye'nin en büyük dünyanın da önde gelen gerçek sanatçılarından biri olan Barış Manço'yu ölüm yıl dönümünde anmak istediklerini ifade eden Okul Müdürü Muzaffer Yılmaz ise, "Barış Manço'nun biyografisini, eserlerini, müzik ve sinema hayatına katkılarını, kendisini görmeden yetişen çocuklarımıza tanıtıp sevdirdiği için öğretmenimiz Mehtap hanımefendiye teşekkürlerimi borç biliyorum. Barış Manço orijinalliği bitmek tükenmek bilmeyen, merakı, enerjisi, hırsı, bilgisi kendini durmadan yenilemesi, hoş zarif inceliklere sahip naif yapısı, lafını, sözünü bilen, boş konuşmayan, aldığı nefesin hakkını veren, sıradanlıktan uzak çok, dil bilipte tatlı dili kullanan, eski ile yenin harmanlamasını bizlere öğreten iyi bir öğreticiydi aynı zamanda. " diye konuştu.

Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencilerinden Zehra Betül Şen de, "Bugün hala dişimi günde üç kere fırçalıyorsam, kahvaltı yapmadan dışarı çıkmıyorsam, insanlara saygıda kusur etmiyorsam, ıspanağı yiyip süt içmeyi seviyorsam, özlemle 'Süper Babaanne' olmayı bekliyorsam onun sayesindedir." diyerek Barış Mançol'ya olan hayranlığını dile getirdi.

MANİSA'DA BARIŞ MANÇO'YU ANMA ETKİNLİKLERİ
MANİSA'DA BARIŞ MANÇO'YU ANMA ETKİNLİKLERİ
MANİSA'DA BARIŞ MANÇO'YU ANMA ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 14:45:02
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 15:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?