30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Baroda seçim günü

Manisa Barosu semlerinde 4 adaydan birisi çekildi, yarış 3 aday arasında devam ediyor.


Mevcut başkan Remzi Demirkol’un aday olmadığı seçimlerde daha önceden Menderes Hırçıner, Fadıl Ünal, Leyla Varış ve Sezai Ege adaylıklarını açıklamıştı. Seçimlerin yapıldığı bugün Leyla Varış adaylıktan çekildiğini açıkladı. Yarış Menderes Hırçıner, Fadıl Ünal ve Sezai Ege arasında geçiyor.


Seçimlerin ilk gününde konuşmalar yapılmıştı. Yeni adliye Sarayı’nda yapılan genel kurula Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Bülent Kar, CBÜ Rektörü Prof.Dr.Semra Öncü ve çok sayıda davetli katıldı. Baro’nun iki dönemdir başkanlığını yürüten Av.Remzi Demirkol yaptığı konuşmada, "Avukatlar olumsuz şartlar altında görev yapıyor, son zamanlarda gelen şikâyetler artmaya başladı. Yapılan sözlü ve fiili saldırılar nedeniyle avukatlar görevlerini yapmakta zorlanıyor. Bu tür olaylarda savcılarımızın ve hakimlerimizin aynı kendilerine yapılmış gibi algılamalarını istiyoruz ve ona göre hareket etmelerini istiyoruz. Genel olarak hukuk eğitiminin planlı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Şu an ülkemizde eğitim öğretim faaliyetlerin devam ettirten 32 hukuk fakültesi vardır. Gerçekte ise bu sayının 44 olduğu belirtilmektedir. 12 tanesi henüz faaliyete geçmemiştir. Bu fakültelerden son beş yılda ortalama 22 bin öğrenci mezun olmuştur. Her yıl 4 binden fazla öğrencinin mezun olması sonucu denetimsizlik ve kalitesizlik sorunu ortaya çıkmıştır. Bu sorundaki en önemli neden ise avukatlık sınavlarının ortadan kaldırılmasıdır. Kalitenin artması için staj öncesi veya sonrası mutlaka sınav olması gerekmektedir. Buna rağmen ne avukatlardan nede barolardan ciddi bir tepki gelmemiştir. Baroların müdafi ve vekil ödemeleri ile ilgili yetkileri Türkiye Barolar Birliğinden ve barolardan alınarak Adalet Bakanlığına ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına verilmiştir. Bu durum baroların ve avukatların idarenin vesayeti altına girmesinin somut bir örneğidir. Hem bağımsızlıktan söz edilmekte hem de barolarımız ve avukatlarımız denetim altına alınmaktadır." dedi.


Daha sonra meslekte 50. 40. ve 25. yılını dolduran avukatlara plaket verildi. Baro başkan adaylarının konuşmalarının ardından genel kurulun ilk günkü bölümü sona erdi. Bugün 225'i merkez ilçeden olmak üzere toplam 625 avukatın üye olduğu Baro’nun seçimleri yapılıyor. Üç listeli seçim sonuçlarının akşam saatlerinde belli olması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 17:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?