8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Başarılı öğrenciler dereceye girdi

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından geleceğin bilim adamlarının belirlendiği 12. Ulusal Bilim Olimpiyatı’nda, Manisa Şehzade Mehmet Lisesi’nde okuyan iki öğrenci birer gümüş madalya kazandı.

Şehzade Mehmet Lisesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’nin seçkin okullarının katılımı ile Ankara’da yapılan 12. Ulusal Bilim Olimpiyatı’nda büyük başarı gösteren öğrencileri Hale Nur Kazaçeşme ve Hasan Hüseyin Eruslu, matematikte gümüş madalya kazandı.

 Feza Gürsoy salonunda düzenlenen ödül töreninde madalyalarını TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu Başkanı Prof. Dr. Aşkın Tümer’in elinden alan Hale Nur Kazaçeşme ve Hasan Hüseyin Eruslu’nun, TÜBİTAK tarafından ODTÜ’de düzenlenecek bir dizi çalışma kampının ardından 2005 yılında Balkan ve Dünya Matematik Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecekleri belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Yunanistan’da yapılan 45. Dünya Matematik Olimpiyatı’nda da aynı okuldan Fatih Ölmez dünya 2.’si olmuştu. Bu arada öğrencileri olimpiyatlara hazırlayan matematik öğretmeni İlker Kaplan, "Ülkemize altın madalya kazandırmak için çalışıyoruz" dedi.

Manisa
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 14:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?