4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Başhekimlerden İGM'ye ziyaret

Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay ve hastane başhekimleri, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız’ı makamında ziyaret ederek, sorunlar hakkında destek istediler.

İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız, hastane başhekimlerini makamında ağırladı. İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sami Karakoç, Doğumevi Başhekimi Dr. Sakıp Eskicioğlu, Çocuk Hastanesi Başhekimi Selahattin Emre, Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Yavuz Bayır, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr.Ahmet Ayer, Diş Hastanesi Başhekimi İsa Civan, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Dinç’in hazır bulunduğu ziyarette Manisa’nın sağlık sektöründeki sorunları görüşüldü.

MANİSA’NIN SAĞLIĞI İYİ

İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız, Manisa’nın sağlığının genel olarak iyi durumda olduğuna dikkat çekerek, “Yapılan hizmetlerden dolayı İl Sağlık Müdürümüze teşekkür ediyorum. Çünkü Manisa’daki devlet hastaneleri özel hastane gibi hizmet veriyor. Bu çok alışılmış bir durum değil” dedi. İl Sağlık Müdürü Ziya Tay da, Manisa’da bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve uyum içinde çalıştıklarını belirterek, Özel İdare’nin de sağlık sektörüne çok ciddi destek sağladığını ifade etti.

BÖLGE HASTANESİ MUTLAKA YAPILMALI
Görüşmenin en önemli gündem maddesi yapımı gündemde olan ancak arsa sorunu henüz çözülmediği için ödeneği hazır olmasına rağmen temeli atılamayan 400 Yataklı Bölge Hastanesi oldu. Konuyla ilgili olarak uyarı niteliğinde açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, “Bugüne kadar yapılmış en büyük sağlık yatırımı olan Bölge Hastanesi’nin temelini bir şekilde atacağız. Arsayla ilgili görüşmeler devam ediyor. Belediye şantiye alanında 118 bin metrekare alana kurulacak olan hastane sadece Manisa değil, bölgemizdeki diğer illere de hizmet verecek. Yeri de son derece uygun. Ancak Manisa Belediyesi söz konusu alanda şantiye binaları bulunması nedeniyle taşınma işlemi ve yeni binaların yapım maliyeti nedeniyle ek kaynak istiyor. Bu konuda gerekli çözümün bulunması şart. 80 milyona mal olacak 400 Yataklı Bölge Hastanesi 2-3 milyona takılmamalı, hemen işe başlamalıyız. 2 yılı aşkın bir süredir bekleyen bu yatırımı başka bir bölgeye kaydırılmadan hayata geçirmeliyiz” diye konuştu.

Bölgede bulunan Toki evleri teslim edildiğinde insan ve araç sirkülasyonu nedeniyle zaten belediye şantiyelerinin kullanılamayacağını hatırlatan Tay, “Bölge Hastanesi’nde 2 bin kişi çalışacak ve her gün yaklaşık 10 bin kişi hastaneye girip çıkacak. Bu dev yatırım Manisa için hayatı derecede önem taşıyor” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Dursun Ali Yıldız ise, 70-80 milyonluk bir yatırımın önünde engel olan 3 milyonluk şantiye binalarının taşınma işinin zekat bile olamayacağını belirterek, “Bu konuda Sayın Belediye Başkanımızın da desteğiyle sorunu çözüp, hastane inşaatını başlatacağız. Bu yatırımın başka bir ile kaydırılmasına müsaade etmeyiz, destek vermeye hazırız” dedi.

Bölge Hastanesi’nin yapılacağı Manisa Belediyesi şantiye alanında bulunan şantiye binalarının taşınması için Manisa Belediyesi destek istemişti. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, söz konusu alanın üst kısmındaki 60 bin metrekarelik alanda yeni bir şantiye merkezi kurulabileceğini ancak bunun için 3 ile 5 milyon TL arasında bir ek ödeneğe ihtiyaç olduğunu dile getirmişti. Ergün belediye olarak kendi üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ancak yeni şantiye binasının yapım maliyetinin tamamını karşılamaya güçlerinin olmadığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 18:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?