5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Başıboş köpekler kontrolden geçirildi

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Ulupark çevresinde başıboş gezen sokak köpeklerine Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde gerekli tedavilerini yapmasının ardından yasa gereği aldıkları yere geri bıraktı.

Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Ulupark’ta başıboş sokak köpekleri olduğu yönündeki ihbar üzerine bölgeye giderek, Kurban Bayramı öncesi hayvanları Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedaviye aldı. Yeni alınan tam donanımlı Hayvan Bakım ve Tedavi Aracı ile bulundukları ortamdan alınan köpekler, yapılan aşı, küpeleme ve kısırlaştırma tedavilerinin ardından alındıkları ortama geri bırakıldı. Hayvanlar alındıkları ortama bırakılırken, Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sayit Ali Aslan ve bazı hayvan severler de Ulupark’ta hazır bulundu. Ulupark çevresinde oturduklarını belirten hayvan severler, Manisa Belediyesi’nin bu hizmetinin kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade etti.

Hayvan toplama sırasında bazı hayvan severlerin tepkileriyle karşılaştıklarını ifade eden Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sayit Ali Aslan, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sokak hayvanlarını aldıkları ortama geri bıraktıklarını söyledi. Barınak aracılığıyla önemli bir hizmeti yerine getirdiklerini kaydeden Aslan, başıboş sokak hayvanlarının rehabilitasyonunun, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği gereğince gerçekleştirildiğini söyledi. Aslan şöyle devam etti, “Doğa hayvanlarla güzel sloganını benimsiyor ve sokak hayvanlarının da doğanın bir parçası olduklarını asla unutmuyoruz. Belediye olarak onlara da şefkat elimizi uzatıyoruz” diye konuştu.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KONTROLDEN GEÇİRİLDİ
BAŞIBOŞ KÖPEKLER KONTROLDEN GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 18:07:00
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 23:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özcan Dural IP: 81.214.214.xxx Tarih : 22.02.2011 15:52:02

APARTMANIN İÇİNDE BAŞI BOŞ KÖPEK VAR KUDUZ OLABİLİR. GELİP ALA BİLİRMİSİNİZ ( LALELİ MAH. 5204 SOK. GÜLÜSTAN SİTESİ A BLOK 8/6