8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Basın mensuplarına iftar

Vestel Manisaspor yönetiminin gazetecilere verdiği iftar yemeğinde konuşan Kulüp Başkanı Haluk Çubukçu, Vestel Manisaspor'un bugünkü başarısının sürpriz olmadığını belirterek, "Hedefimiz, lig başından beri söylüyoruz, fair play ve sportif başarıda ilk 5'e girebilmektir" dedi. 

Ves Cafe'de düzenlenen iftar yemeğine Kulüp Başkanı Haluk Çubukçu'nun yanısıra asbaşkanlar, yönetim kurulu üyeleri ile Manisa'da görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İftar yemeğinin ardından Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Yarışması ödül töreniyle ilgili bilgi veren Başkan Çubukçu, Ağustos ayının Ayın Altın Yöneticisi ödülünü almanın kendi hayatında çok büyük bir önemi olduğunu ifade ederek, "Biliyorsunuz, ben çok yeni spor yönetimi içindeyim. 14. yönetim ayımda ben bu ödülü kazandım. Şu anda 18. ayımı dolduruyorum. Dolayısıyla bu ödülün hem kendi adıma çok önemi var, hem de tabi ki kulübüm adına önemi var. Yine Ersun Hocamız da aynı yarışmada aynı ay, Ayın Altın Teknik Direktörü olarak seçildi. Bu, tabi ki bizi son derece mutlu etti" diye konuştu. 

Sivasspor, ardından Trabzonspor ile oynayacakları kupa maçı ve hafta sonu Fenerbahçe ile lig maçını kapsayan yoğun dönemi de değerlendiren Başkan Çubukçu, "Önümüzde çok ciddi bir 10 günlük devreye giriyoruz. Bildiğiniz gibi Sivasspor maçımız, ardından 24 Ekim'de Trabzonspor'la kupa maçımız, ardından da 29 Ekim'de Fenerbahçe ile bir lig maçımız var. Biz, hedeflerimiz doğrultusunda ilk olarak Sivasspor maçını düşünüyoruz. Bu maç bitmeden ne Trabzonspor maçı ne de Fenerbahçe maçını düşünmeyeceğiz. Her maç bizim için final ve her maçtan da arzu ettiğimiz puanlarla dönmek en büyük arzumuz. Biz, özellikle bu girdiğimiz sıkı dönemde taraftarlarımızı da statta bizi destekleyen 12. oyuncu olarak görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"VESTEL MANİSASPOR'UN ŞU ANKİ BAŞARISINI, LİGDEKİ BİRİNCİLİĞİYLE ÖLÇMÜYORUZ"
Vestel Manisaspor maçlarının basında fazla yer almaması yönündeki kamuoyu tepkilerine ilişkin soruları da yanıtlayan Başkan Çubukçu, "Biz Vestel Manisaspor Kulübü olarak hiçbir zaman hiçbir yerde 'Biz şu anda lideriz, bizim maçlarımız daha fazla yayınlanmalı ve biz daha fazla bu pastadan pay almalıyız' diye bir ifadede bulunmadık. Hiçbir zaman da öyle bir talebimiz olmayacak. Gönlümüz tabi ki Vestel Manisaspor maçlarının tüm Türkiye'de izlenmesinin sağlanmasıdır, ama bu bizim gönlümüzden geçen arzularımız. Biz hiçbir zaman, hiçbir yerde 'Bu olmalıdır ve biz lidersek olsun' anlamında bir yorum yapmadık. O anlamda hiçbir beklentimiz yok. Yayıncı kuruluş, bu konuda kamuoyunun baskısını herhalde dikkate alacaktır. Bizim maçlarımızı vermek isterse biz bundan onur duyarız. Tüm Türkiye'ye yapmak istediğimiz güzellikleri yansıtma adına, bizim adımıza, artı Manisa şehri adına bir kazanç olur" dedi. 

"Vestel Manisaspor'un bugünkü durumu sürpriz mi? Devamı gelecek mi?" şeklindeki soruya ise Başkan Çubukçu, "Vestel Manisaspor'un bugünkü durumu sürpriz değil. Yani şimdi Vestel Manisaspor'un neler yaptığını bilmeyen dışarıdan herhangi birinin, Vestel Manisaspor'un çökeceğini beklemesinden doğal bir şey olamaz. Yarın tabi ki şanssızlıklar olacaktır, mağlubiyetler olacaktır, puan kaybı olacaktır. Bunlar dünya liglerinde her takımın başına geliyor, ama Vestel Manisaspor'un şu anki başarısını biz, ligdeki birinciliğiyle ölçmüyoruz. 9. haftayı geride bıraktığımız bu devrede oynanan futbol, takım içindeki uyum, her geçen gün yükselen performans, takım oyununun sahaya yansıması ve sahaya yansıyan oyunun skora yansımasıyla puan alabilmemiz, bizim hedeflerimiz doğrultusunda önümüzdeki sürece baktığımızda inancımızı daha kuvvetlendiriyor. Hep deniyor ki 'Bundan sonra ne olacak?' Bundan sonra olacakları bugün söylemek kehanet demektir, falcılık demektir. Biz falcı değiliz. Kehanette bulunamayız, ama biz kendimizin ne olduğunu çok iyi biliyoruz, güçlerimizi çok iyi biliyoruz, eksiklerimizi de çok iyi biliyoruz, ayaklarımız her zaman olduğu gibi yere sağlam basıyor, havada değiliz. Bundan sonraki süreci bizim performansımız ve rakiplerimizin bundan sonra sergileyeceği performans değiştirecektir veya etkileyecektir, ama biz bu yarışta hep önde olmak istiyoruz. Bunun mücadelesini takım olarak, kulüp olarak, taraftar olarak, şehir olarak, her zaman vereceğiz. Tabii hedefimiz, dediğimiz gibi hep söylüyoruz, fair-play ve sportif başarıda ilk 5'e girebilmektir. İlk 5'in neresi? 5 ila 1 arasında. Vestel Şirketler Grubu'nun ana felsefesini hep söylüyoruz; gidebildiğimiz kadar en uzağa, çıkabildiğimiz kadar en yükseğe, yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bunu da süreç gösterecektir" cevabını verdi. 

Konuşmanın ardından yönetim kurulu üyeleri tarafından gazetecilere Vestel Manisaspor forması hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 23:17:25
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 08:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?