30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Başkan Daş'a ihracatçılardan teşekkür

Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu tarafından Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş'a ihracatçılara verdiği destek nedeniyle teşekkür plaketi verildi.


Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Hayrettin Uçak, Süleyman Çelikoğlu, Ahmet Görümlü, Ethem Kaya ve Erol Toker makamında konuk etti. Alaşehir'in; Antalya, Bursa ve Mersin'den sonra ihracat işlemlerinin en çok yapıldığı Gümrük Müdürlüğü konumuna geldiğinin hatırlatıldığı ziyarette Türkiye'nin en hızlı çalışan ve işlemlerin aynı binada tamamlandığı tek Gümrük Müdürlüğü'nün de Alaşehir'de olduğu belirtildi.


Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ziyaretle ilgili şunları söyledi: “Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, yatırımcılara her türlü kolaylığı sağladığı için ihracatçılar burada iş kurmayı tercih ediyor. Verilen desteklerden dolayı yönetim kurulu olarak Sayın Başkan'a plaket vermeyi uygun gördük. Dış Ticaret Müsteşarlığı, Ege Bölgesi'ni tarım ve hayvancılık alanında pilot bölge olarak seçti, biz de üzüm için bu uygulamayı Alaşehir'de başlatmayı düşünüyoruz. İhracatta yaşadığımız en büyük sorun olan ilaç kalıntı problemini mutlaka aşmalıyız. Büyümemizin yegane koşulu ürünümüzü dış ticarette pazarlamaktır.”


Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş ise, “Ben göreve geldiğimde Alaşehir'den yapılan ihracat 10 bin ton civarındaydı bugün bu rakam 200 bin tonlara dayandı. Sadece bir olan işletme sayımız 63 oldu. Bu rakam sezon içerisinde 100'ü buluyor. Hedefimiz altı ay olan işletmelerin çalışma sürelerini 12 aya çıkarabilmektir. Alaşehir'i işsizlik problemi olmayan bir ilçe yapmayı hedefliyoruz. Amacımız Alaşehir'i tarımın başkenti yapmak.” diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 16:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?