3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Başkan Ergün muhtarlarla buluştu

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Adnan Menderes, Kazım Karabekir, Turgut Özal, Ahmet Bedevi, Akpınar Mahallesi ve Nurlupınar mahallelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında kentin doğusundaki mahalleleri ziyaret eden Başkan Cengiz Ergün, Sedat Altıntaş Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra Nurlupınar mahallesi girişindeki parkta altı mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Başkan Cengiz Ergün’e Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil ve meclis üyeleri eşlik etti. Mahalle toplantısında Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akbulut, Akpınar Mahallesi Muhtarı Ali Erten, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bahşi, Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Enver Cırman, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kayacan ve Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tahsin Yıldırım adına vekili katıldı. Muhtarlar tek tek mahallerinin sorunlarını aktardı, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı çöp konusunu gündeme getirdi, yardım istedi.

Başkan Cengiz Ergün, çöp depolama alanı ile ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini hatırlattı, temyize giden davanın sonucuna göre çöp alanının değişeceğini söyledi. Akpınar Mahallesi Muhtarı Ali Erten, Bölge Hastanesi yapılması ile ilgili belediyenin çözüm önerisi için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti, belediyenin tapuyu vermesiyle artık konunun valiliğe ve sağlık il müdürlüğüne kaldığını söyledi: “Biz belediyenin bu işe karşı olmadığını biliyorduk. Şimdi belediyemiz arsanın tahsisini yaptı. Artık top valilikte, sağlık müdürlüğündedir. Burada hastane yapılmasını istiyoruz. Hastanenin bir önce mahallemize kazandırılmasını istiyoruz. Bölgedeki altı muhtar olarak valilik ve sağlık müdürlüğü kanadında işin takipçisi olacağız” dedi. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bölge hastanesi yapılması konusunda kamuoyunun bilinçli olarak yanıltıldığını hatırlattı, sorunun Manisa’nın kazanması noktasında çözüldüğünü söyledi. Başkan Ergün, “ Biz hiçbir zaman hastanenin burada yapılmasına karşı olmadık. Hastane yapılacak dedik ama gerekçelerimizi sıraladık. Sorunun çözüldü biz tapuyu vermek üzereyiz. Gerekli değişiklikte ilk mecliste yapılacak. Bölge hastanesi yapılması ile ilgili belediye olarak üzerimize düşeni yaptık” diye konuştu.

Başkan Ergün, bölgedeki mahallelere yapılacak yatırımlarında planlama aşamasında olduğunu söyledi. Ergün, “Üç buçuk ayda bir şey yapılamadı diyenler bu bölgeyi üç buçuk sene sonra tanıyamayacak” dedi. Başkan Ergün şöyle konuştu, “ Manisa Belediyesi olarak hiçbir zaman ayrım yapmadık. Bunu yapmayacağımızın da sözünü verdik. Şimdi planlama aşamasındayız. Her mahallemizin sorunlarını biliyoruz, yerine giderek inceliyoruz. Örneğin Nurlupınar Mahallesi’nin sel sorunun acil olarak çözeceğiz. Bu yıl bu sorunun yaşanmasını istemiyoruz. Ramazan ayında bölgede gerçek ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılacak. İsteyene sıcak yemek isteyene kuru gıda yardımı olacak. Ama yardımlar evi arabası olanlara değil gerçekten ihtiyaç sahiplerine gidecek. Biz bunların tespiti muhtarlarımızla yaptık. Başkan yardımcımız tek tek evleri gezerek ihtiyaç sahipleriyle tanıştı, değerlendirdi. Bazıları üç buçuk ayda bir şey yapılamadı diyor. Üç buçuk ayda bir şey yapılamadı diyenler üç buçuk yıl sonra bu bölgeyi tanıyamayacak” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 20:39:37
Güncelleme :24 Temmuz 2009 Cuma 20:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?