3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Başkan Ergün'den basına yemek

Basında sansürün kaldırılışının 101. yıldönümü nedeniyle Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ulusal ve yerel basın mensuplarına akşam yemeği verdi.

Beyaz İnci Restoran'da düzenelenen yemeğe Başkan Ergün'ün yanı sıra Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, başkan danışmanı Alparslan Ustamehmetoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, yerel gazete sahipleri, ulusal ve yerel basın mensupları katıldılar.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, doğru ve tarafsız haberciliğin öneminden söz ettiği konuşmasında genç gazecetilere bazı tavsiyelerde bulundu. Aytaç, "Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir." dedi.

Başkan Cengiz Ergün de yemeğe katılan gazetecilerin Basın Bayramı'nı kutlayarak, "Basın çalışanları, kamuoyu adına her şart altında özveriyle görevini yürütürken, bağlı bulundukları kurumlar da çalışanların haklarını gözetmelidir. Basın çalışanları da kamu vicdanı adına görev yaptığını unutmayarak, doğruluğundan ödün vermemelidir." şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 14:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?