30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Başkan fotoğraflı kitap

Manisa’da belediye tarafından bastırılıp lise son sınıf öğrencilerine ücretsiz dağıtılan ‘Değişmeyen Matematik ve Değişmeyen Geometri’ adlı kitap tartışma yarattı. Eğitim- Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu, kitabın üzerinde Belediye Başkanı AKP'li Bülent Kar’ın fotoğrafı ile belediye ambleminin yer almasına tepki gösterdi.


Manisa Belediyesi’nin matematik öğretmeni Teslim Özdemir’e hazırlatıp 3 bin adet bastırarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla, ÖSS’ye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine ücretsiz dağıttırdığı, ‘Değişmeyen Matematik ve Değişmeyen Geometri’ adlı kitap tepki topladı. 1966- 2008 yılları arasında ÖSS’de çıkan matematik ve geometri sorularının derlendiği kitabın arka yüzünde Belediye Başkanı Bülent Kar’ın fotoğrafı ile ön yüzünde belediye ambleminin yer alması tartışma yarattı.

Başkan Kar’ın önceki gün İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy ile birlikte Fatih Anadolu Lisesi’nden dağıtımını başlattığı kitabı eleştiren Eğitim- Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçu, öğrencilerin siyaset arenasına çekildiğini savundu. Kitapta Başkan Kar’ın fotoğrafının basılı olmasının öğrencileri siyasetin içine çekmekle eş değer olduğunu vurgulayan Yoğurtçu, yerel seçimler öncesi ÖSS bahane edilerek öğrenci ailelerinin etkilenmeye çalışıldığını söyledi.


‘EĞİTİM SİYASALLAŞIYOR’


Yoğurtçu, “Belediye Başkanı Bülent Kar’ın kendi reklamlarının olduğu kumbaraları ilköğretim okullarında dağıtması, son olarak da kendi fotoğrafının olduğu kitapları, bu kez yanında Milli Eğitim Müdürü’yle birlikte dağıtması, taşıdığımız eğitimin siyasallaştığı endişesini haklı çıkardı. Bu durum bize göre yerel seçimler öncesi, geleceğimiz olan çocukların siyasete alet edilmesidir” dedi.


‘SORUMLULUK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDE’


Her isteyen kişi ya da kurumun kendi reklam ve siyasi görüşünü belirtecek şekilde kitap bastırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda dağıtamayacağını kaydeden Yoğurtçu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burada sorumluluk Milli Eğitim Müdürü’ne düşmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden biz eğitimcilerin ve halkın beklediği şey; hepimizin Milli Eğitim Müdürü olmasıdır. Milli Eğitim Müdürümüz bu şekilde fotoğraflar vererek yalnızca belli bir siyasetin yanında olduğunu göstermektedir. Kendisini bundan sonra herkesin Milli Eğitim Müdürü olduğunu gösterecek şekilde davranmaya davet ediyoruz.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 14:31:02
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 09:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?