30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Başkan Kar'dan seçim yorumu

Belediye Başkanı Bülent Kar yerel seçimlerde diğer partilerin birleşmesinin çok zor olduğunu söyledi.

Adaylığı konusunda olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Belediye Başkanı Bülent Kar, diğer partilerin AK Parti’ye birleşmelerinin mümkün görünmediğini söyledi.

Kar konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Siyasette iki artı iki dört etmiyor. Mesela MHP ile CHP’nin bir araya gelmesi oylarının da bir araya gelmesi anlamına gelmez. Bunu her iki parti tarafında da kabul etmeyenler çıkabilir. Seçim döneminde bu nasıl tezahür eder bilemem. Artı mı olur eksi mi? Onu bilmek mümkün değil. Ancak birleşmeler büyük yerlerde çok zordur. Kasabalarda veya küçük yerlerde olabilir ancak büyük şehirlerde olmuyor. Çünkü bir partinin seçime girmememsi gerekiyor. Türkiye’deki Siyasi Partiler Kanunu buna müsait değil.Yani atıyorum; MHP olarak girecekler hepsi ona oy verecek. Bu mümkün değil. Seçime girmemek demek Manisa’da yok demek. Onun için birileşme çok zor. Bugün DYP en zayıf partidir o bile bunu kabullenmek istemez.”

CENGİZ ERGÜN İYİ BİR İSİM

MHP’ni Cengiz Ergün’ü aday göstermesi konusuna da değinen Kar, “Cengiz Ergün benim sevdiğim bir arkadaşım. Uzun yıllardır tanıdığım, dürüst, namuslu, işinde gücünde bir arkadaşım. Çok memnun oldum böyle bir ismin aday olmasına. Başarılar diliyorum. MHP ile şimdiye kadar bir ilişkisi olmaması anlamında sürpriz bir aday. Ama tabiî ki 15-20 gündür konuşuluyordu. O manada güzel bir tercih. Şunu ben görüyorum; Yine güzel bir yarış olacak. Seviyeli ve nezih bir yarış olacak. Herkes çıkacak kendisini anlatacak. CHP’de Semih Balaban ve Kadri Kocabaş isimleri geçiyor. Her ikisi de iyi insanlar. İkisini de tanıyorum. Onları düşündüğümde seviyeli güzel bir yarış olacak.”dedi.

Adil Aygül konusunda görüşleri sorulan Kar şunları söyledi: “Bilemiyorum tabi aday olup olmamak kendi tercihi. Yani ne düşünüyor ne gibi çalışma yapıyor bilemiyorum. Adil Bey de hakikaten 10 yıl Manisa’ya hizmet etmiş bir insan. Yani aday olabilir. Bence her türlü şeye layık değerli bir siyasetçi. İnşallah Manisa için hayırlısı olur.”

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?