4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Başkan muhtara misafir oldu

Her hafta farklı bir mahalleyi ziyaret eden Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, bu hafta Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarlığı’nın düzenlediği kahvaltıda vatandaşlarla biraraya gelerek, sorunlarını dinledi.

Daire müdürleri ve bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte kahvaltıya katılan Belediye Başkanı Bülent Kar, vatandaşların sorunlarını dinledi. Su ve kanalizasyon çalışmalarının ihtiyaç duyulan mahallelerde devam ettiğini belirten Başkan Kar, "Tüm mahallelerimize eşit şekilde hizmet götürmeye çalışıyoruz. Seçimlerde, hizmetlere kenar mahallelerden başlayacağımı söylemiştim ve geçen yıl asfalt sezonuna bu mahalleden başladık. Burada ayrıca bir dere sorunu vardı. Mahalleden geçen derenin 249 metrelik bölümünün ıslah çalışması tamamlandı" dedi.

Hizmetleri yaparken halkın da destek vermesi gerektiğine işaret eden Başkan Kar, "Uyarılarımıza rağmen burada görüyorum ki hala boş meydanlara çırpılar konuyor. Hayvan besleniyor. Biz kentimizin güzel görünmesi için çalışırken, sizler de bu kötü görüntüleri kaldıracaksınız. Burası bir şehir. Şehirde hayvan beslenmez. Beslemek isteyen de gider köyde yaşar. Biz buraya yeşil alan yapmayı düşünüyoruz. Ama bu hayvanlar burada olduktan sonra nasıl yeşil alan yapalım? Biz istesek gerekli cezayı yazar ve bu çırpıları, hayvanları buradan uzaklaştırırız. Kimse de bunu engelleyemez. Ancak her sorunu güzellikle halletmek istiyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olmanızı istiyorum" diye konuştu.

Kaçak yapılara kesinlikle müsaade edilmediğini vurgulayan Başkan Kar, "Yarın seçim dahi olsa burada veya başka bir yerde kaçak yapı olduğu tespit edilirse hemen yıkılacaktır. Yeni yasalar bu konuda belediyeleri zorluyor. Ben kaçak yapılara göz yumsam 2 ile 5 yıl arasında bir cezayla yargılanırım. Dolayısıyla kaçak yapılar konusunda çok hassas davranıyoruz. Arsa isteyen gelsin imarlı arsa satalım. Bina yapmak isteyen de mutlaka ruhsatını alsın" şeklinde konuştu.
Fevzi Çakmak Mahallesi’ne spor ve oyun alanları, kapalı pazar yeri projelerinin olduğunu açıklayan Başkan Kar, ayrıca diğer projelerden bahsetti. Sümerbank Pamuklu Mensucat A.Ş. arsasını belediye ile Manisa’dan bir grup işadamının satın aldığını hatırlatan Başkan Kar, "Kentimizin İstanbul yönündeki çıkışını da güzelleştireceğiz. Burayı sosyo-kültürel alan olarak düşünüyoruz. İş merkezleri kurulmasını sağlayacağız ve oraya bir canlılık getireceğiz. Bunun dışında, yine işadamlarımızla birlikte Spil Milli Parkı’na teleferik kurmayı planlıyoruz. Amacımız yerli ve yabancı turistleri kentimize çekerek bir hareketlilik sağlamak. Biz belediye olarak bunları yaparken de sizlerin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 14:12:52
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 16:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?