30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Başkan tanıtımda hız kesmiyor

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar zeytini ve zeytinyağını tanıtmak amacıyla tüm belediyelere zeytin tanıtım paketleri gönderiyor.

Akhisar Belediyesi'nin zeytin ve zeytinyağını tanıtma çalışmaları çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Türkiye'de bir çok yerleşim merkezinde tanıtım yapan Zeytin TIR'ının ardından şimdi de belediyelere Akhisar zeytini tanıtım paketi gönderiliyor.

İyi bir kaliteye sahip olan Akhisar zeytininin olumlu bir etki oluşturarak yaygınlaşması için büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı "Belediye olarak üzerimize düşen her türlü tanıtım etkinliklerinde zeytinimizi istenilen itibarla göstermek istiyoruz. İlçemize bir çok zeytin firması var, bizler de bu ürünümüze gerekli katkıları tanıtımı en iyi şekilde yaparak sağlamak istiyoruz. Zeytin ile ilgili diğer bir çalışmalarımıza Türkiye' de ilk kez kurulacak olan Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgemizdeki hazırlıklarımız da tamamlandı. Bunların yanında büyük önem verdiğimiz uydu aracılığı ile ilçemizde zeytin ağaç sayısı ile önemli verileri elde edeceğiz. Bu konuda çalışmalarımıza son aşamaya geldik. TÜBİTAK ile Akhisar Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje ile ilçemizdeki zeytin ağaç sayını ve çeşitleri ile ilgili veriler ortaya çıkmış olacaktır." dedi.

Türkiye'nin alan ve ağaç sayısı bakımından, dünyada zeytin yetiştiriciliği yapan ülkeler arasında 4. sırada yer aldığını ifade eden Başkan Hızlı, "Zeytin konusunda son yıllarda büyük gelişme kaydeden yerlerin başında Manisa geliyor. Son 2 yılda başta Akhisar olmak üzere ilde dikilen zeytin ağacı sayısı 50 milyonu buluyor. Sadece bir çiftçinin diktiği ağaç sayısı 40 bin. Özellikle geniş arazileri ve müsait iklimi sebebiyle Gemlik'i geçen Akhisar'da çizik, dolma, yeşil, siyah gibi beş çeşit zeytin yetişiyor" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 15:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?