3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Başkan'dan yeni yıl turu

Başkan Bülent Kar’ın ilk durağı Valilik oldu. Vali Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret eden Kar, yeni yıl anısına duvar ve masa takvimini Güvenç’e verdi. Son 3 yıldır her yeni yıl geldiğinde resmi kurumlara, odalara ve derneklere ziyaretlerde bulunduklarına dikkat çeken Başkan Kar, “Kurumlar arasında genel bir diyalog eksikliği var. Bunu gidermek için ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bazı kurumlarla bir vesile olmadığı için yıl boyunca hiç görüşemiyoruz.

Bu gelenek sayesinde yılda bir kez de olsa görüşme şansı yakalıyoruz. Birlikte çalışmak, şehrin sorunlarını tartışıp paylaşmak için bu ziyaretlere ihtiyaç var.”diye konuştu.

Vali Celalettin Güvenç ise ziyaret geleneğini çok yerinde bulduğunu belirterek şunları söyledi: “Toplumumuzun bu ilişkileri geliştirmeye ihtiyacı var. Toplum liderlerinin örnek olması gerekir. Bu ziyaretler güzel bir Manisa doğurur. Otak akıl böyle ortaya çıkar.”

CBÜ-BELEDİYE EL ELE

Başkan Kar’ın ikinci durağı CBÜ oldu. Rektör Prof.Dr.Semra Öncü’yle bir süre görüşen Başkan Kar, “Celal Bayar Üniversitesi hızla gelişen bir kurum. Üniversitemize bizlerin de her türlü desteği vermesi gerekir. Bu konuda yapacağımız görüş alışverişinin faydalı olacağına inanıyorum.”dedi.

Rektör Semra Öncü, Başkan Kar’a ziyaretinde dolayı teşekkür ederek, “Üniversitemiz Manisa’da büyük bir gelişim içinde olduğu için şantiyeye dönüşmüş durumda. İktisat Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesinde yeni bölümler açılacak. Organize Sanayi Bölgesi’yle birlikte bir yüksek okul yapıyoruz. Bu konuda gerekli onay alındı. Böylece merkezdeki ilk yüksek okulu yapmış olcağız. Belediyemizden de bazı isteklerimiz olacak. Yapılan desteklerden dolayı teşekkür ederiz.”dedi.

Kar’ın son durağı Ziraat odası oldu. Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Meclis Başkanı Mustafa Kaçire ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Başkan Kar’a tarımsal ürünlerin tanıtımında sağlanan katkı nedeniyle teşekkür edildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 15:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?