4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Başkan'dan zabıtaya kaldırım teşekkürü

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, ziyaret ettiği Zabıta Müdürlüğü’ne, kaldırım işgaline karşı gösterdikleri başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kar, Zabıta Müdürlüğü binası önünde Müdür Hakkı Doymaz ve memurlar tarafından karşılandı.

Ziyareti sırasında konuşan Başkan Kar, "Zabıtamızın kaldırımı işgali çalışması büyük bir başarı sağladı. Aynı zamanda hem halktan hem de esnaftan destek gördük. Ciddi problemler yaşamadık" dedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden (MESOB) gelen talep doğrultusunda seyyar satıcılara karşı bayram öncesi daha sıkı tedbir alınması gerektiğini hatırlatan Başkan Kar, "Arife günü ve bayramın 1. günü, gece saat 00.00’a kadar çalışacağız. Bayramdan esnafımızın daha fazla istifade etmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Zabıta Müdürü Hakkı Doymaz ise, kaldırım işgaline karşı birçok ilde zabıtanın başlattığı çalışmaların yarıda bırakıldığını, ancak Manisa Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda çalışmaların başarıyla sonlandığını dile getirdi. Doymaz, "Bu çalışma kapsamında, hafta sonu izinlerini iptal ettik. Bayram öncesi de Manisa esnafının bayram alışverişlerinden daha fazla istifade etmesi için seyyar satıcılara yönelik çalışmaları arttıracağız. Esnafımız 188 yada 153 numaralı telefonları arayarak bizlere ulaşabilir. Oda başkanlarına cep telefon numaramızı da verdik. Bizi aradıkları takdirde, 15 dakika içerisinde ekibimiz yanlarında olacaktır" şeklinde konuştu.

Öte yandan Manisa Zabıta Müdürlüğü’nün araç bakımından 7 araç ile Ege Bölgesi’nde en zengin araç filosuna sahip olduğunu kaydeden Doymaz, "Ancak zabıta memuru sayımız yeterli değil. Manisa’da olması gereken zabıta kadrosu 51 kişidir. Yaklaşık 6 bin 800 esnafa toplam 24 zabıta memuru ile hizmet verebiliyor. Daha 27 zabıta memuru kadromuz açık. Açığımızı, şoför olarak işe aldığımız sözleşmeli 12 personelle kapatmaya çalışıyoruz. Emekliliği gelen 5 memurumuz var ancak kendileri yerlerine personel gelmeyeceğini bildikleri için emeklilik dilekçelerini vermiyorlar" dedi.

Belediye Başkanı Bülent Kar, kadro konusunda gerekli çalışmayı yapacaklarını ve en kısa süre içerisinde sorunu çözeceklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 15:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?