30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Başkanlar görevi bıraktı

Geçtiğimiz Eylül ayında AK Parti eski İl ve Merkez İlçe Başkanlarıyla Ziraat Odası’nda bir araya gelerek destek sözü alan çiftçiler, her iki başkanın seçimler öncesinde görevlerinden ayrılması nedeniyle kriz paketinin açıklanmasını beklemeye başladılar.

Manisa’da bu yıl düşük fiyatlar ve kuraklık nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşayan bir grup çiftçi, 23 Eylül günü AK Parti il binasına yürümek istemiş ancak Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman üreticileri ikna ederek engellemişti. Başkan Sorman’ın çabaları sonucunda üreticilerle AK Parti eski İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ve eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik Ziraat Odası’nda buluşmuştu. Özellikle mısır üreticileri dertlerini dile getirerek destek istemişler, İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ise üreticileri dinledikten sonra sorunları Ankara’ya taşıma sözü vermişti.

BAŞKANLAR GÖREVİNDEN AYRILDI

Yerel seçimler nedeniyle her iki başkan da görevlerinden ayrılma kararı aldılar. Verilen sözleri unutmayan üreticiler ise kriz paketinin açıklanmasını bekliyor. Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, AK Parti eski il ve Merkez İlçe Başkanlarıyla o günden sonra bir daha görüşmediğini belirterek, “3 Kasım tarihinde tüm üreticiler adına Başbakan’a ve bakanlara bilgi verdik. Şimdi kriz paketinde tarım kesimi için neler düşünüldüğünü bilmiyoruz. Biz söylediklerimiz söyledik. Bekliyoruz. Kriz paketi açıklandıktan sonra tavrımızı ortaya koyacağız.”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 14:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?