30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Başkanlarına sahip çıktılar

Uzun süredir kayıp olan, son toplantılara katılmadığı için başkanlık görevi düşen Berberler ve Kuaförler Odası eski Başkanı İsmail Yıldız’a yeni oda yönetimi sahip çıktı.


Aylar önce ortadan kaybolan Berberler Odası eski Başkanı İsmail Yıldız hakkında kamuoyunda bazı kişilerden borç aldığı ve kayıplara karıştığı şeklinde söylentiler çıkmıştı. Eski başkan haber göndererek sağlık sorunları nedeniyle Manisa’dan ayrıldığını, en yakın zamanda dönerek gerekli açıklamaları yapacağını söylemişti. İsmail Yıldız’ın Manisa’da olmadığı süre içinde oda yönetim kurulu toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle başkanlık görevi düştü. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı’na Ali Bartu getirildi.


Bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Ali Bartu, son günlerde basın organlarında eski başkan İsmail Yıldız ve oda ilgili çıkan haberlerin üyeleri derinden yaraladığını söyledi. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenlediğini dile getiren Asli Bartun şunları söyledi: “Eski başkanımız İsmail Yıldız kendi sorunları nedeniyle odamızın yönetim kurulu toplantılarına katılamadığından ve 5362 sayılı Esnaf Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 53. maddesi gereği yönetim kurulu üyeliğinden çekilmiş sayıldı ve oda başkanlığı sona erdi. 5362 sayılı kanunun 54 maddesine istiraden bizde yedek üyelerden en fazla oyu alan arkadaşımızı yönetime davet ettik ve onunda katıldığı bir toplantıyla yönetimin içinden oda başkanımız seçtik. Yönetici arkadaşlarım bu göreve beni layık gördüler. En iyi şekilde hizmet ederek tüm üyelerime hizmet etmeye çalışacağım. Öte yanda eski başkanımızın odamızdan ya da piyasadan para aldığı söylentileri çıkmıştır. Odamızın hesaplarında herhangi bir usulsüzlük bulunmamaktadır. Her ne kadar yönetim kurulundan çekilmiş sayılsa da eski başkanımız İsmail Yıldız beraber yola çıktığımız ve yıllardır odaya hizmet vermiş bir arkadaşımızdır. Yargı önünde herhangi bir suçla ceza almadığı sürece bizim gönlümüzde suçsuzdur, yargısız infaz yapanları da kınıyoruz. Hukuk devletinde yaşıyoruz, hukuk herkese eşit seviyededir. Duyumlarla yargısız infaz yapılmasını doğru bulmuyoruz. Üyelerimize ve kamu oyuna bu açıklamayı yapmaya mecbur kaldığımızı bir kere daha belirtiyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:46:28
Güncelleme :25 Ekim 2008 Cumartesi 09:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?