3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Başkanlık CHP'nin meclis MHP'nin

Manisa’nın Salihli ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den 2. kez aday olan mevcut Başkan Mustafa Uğur Okay, oyların %36’sını alarak yeniden başkan seçildi. Ancak CHP Belediye Meclisi’ndeki çoğunluğu MHP’ye kaptırdı.

29 Mart yerel seçimleri Manisa’nın Salihli ilçesinde ilginç sonuçlara neden oldu. 2. kez seçime giren CHP’li mevcut Başkan Mustafa Uğur Okay, geçerli sayılan 59 bin 601 oyun 21 bin 799’unu alarak seçimleri kazandı. Ancak Belediye Meclis Üyesi adaylarına kullanılan oylarda CHP, 20 bin 763, MHP ise 20 bin 826 oy aldı. MHP’nin CHP’den 63 oy fazla alması nedeniyle kontenjan adayları da MHP’den çıktı. Belediye Başkanlığı’nı CHP’nin kazanmasına rağmen Belediye Meclisi’nde çoğunluğu 12 üye ile MHP elde etti. CHP 9 meclis üyesi Ak Parti ise 4 meclis üyesi aldı.

Seçimler sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milliyetçi Hareket Partisi Salihli İlçe Başkanı Ali Gürsel, “Ortak akıl düşünce ile Salihli Belediyesi’ni en iyi şekilde yöneteceğimize inanıyoruz. Ancak artık mecliste çoğunluk bize geçti. Bizi dikkate almak zorundalar.” derken, CHP’den konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 00:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?