4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Başkanlık için sürpriz başvuru

Yaklaşık 2 ay önce Demokrat Parti (DP) Alaşehir İlçe Başkanlığı’na seçilen Avukat Adnan Özdişçi, AK Parti Alaşehir Belediye Başkanı aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptığını açıkladı.


19 Ekim 2008 tarihinde yapılan kongrede DP ilçe başkanı seçilen Avukat Adnan Özdişçi’nin AK Parti’den aday olması sürpriz olarak değerlendirildi. Uzun süredir Alaşehir’de AKP ile DP’nin işbirliği yapması gerektiği yönünde görüşler belirten Özdişçi’nin iki partinin ortak adayı olduğu ileri sürüldü. Adnan Özdişçi, 1 Aralık 2008 günü yasalar gereği belediye başkanı aday adayı olabilmek için DP ilçe başkanlığından istifa etmişti.
Adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Adnan Özdişçi, “Alaşehir’in uzun yıllardan beri hizmet alma yönünde sıkıntı ve problemler var. Eğer aday adaylığı sürecimiz kesinleşir ve belediye seçimlerinde de başarılı olursak Alaşehir’imiz her siyasi görüşe sahip arkadaşımızın bizlere vereceği destekle hizmette ittifakı sağlayacaktır. Alaşehir’imize birçok yatırım ve hizmetin gelmesi temin edilecektir. Bu alınan karar Demokrat Parti, sivil toplum örgütleri, odalar ve birçok kurumumuz tarafından ve AK Parti’ye gönül vermiş partili arkadaşlarımız ve teşkilatlar düzeyinde olumlu karşılandığı inancındayız. Bu konudaki gelişmeler zaten uzun zamandır halkımızın beklediği bir durumdur. Yapılan temayül yoklamaları bu yönde bir sonuç çıkardığı için bu girişimde bulunuldu. Amaç tek başına seçim kazanmak değildir. Milletimize ve memleketimize daha fazla hizmeti nasıl getiririz, bunun yolunu arıyoruz.”dedi.


AKP İlçe Başkanı Yaşar Çataldere ise “Alaşehir belediye başkanlığı için partimize altı tane belediye başkan aday adayı başvuruda bulundu. Adnan Özdişçi de diğer adaylarımız gibi aday olabilmek için müracaat etti. Adnan Özdişçi zaten belediye başkan adaylığı için Demokrat Parti ilçe başkanlığından istifa etmişti. Bizim için bir sakıncası yok, isteyen herkes aday olabilir, son kararı genel merkez verecek. Biz genel merkezin verdiği karara saygı duyarız.”diye konuştu.
Alaşehir’de Avukat Veysel Türkmen, makine mühendisi Hüseyin Eriş, Mustafa Bozbay, A.Şeref Doğramacı, işadamı Bülent Horzumoğlu ve son olarak da Adnan Özdişçi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 18:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?