30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Başkanlık koltuğunda 5 yıl daha

Manisa Belediye Başkanlığını 5 yıl daha yapmak istediğini belirten Bülent Kar, rakiplerine de “Atmasyon yapmasınlar” uyarsında bulundu.


Yerel seçimlere 5 ay kala aday olduğunu yineleyen Belediye Başkanı Bülent Kar rakip partilerdeki adaylara da uyarılarda bulundu. Herkesin yapabileceği hizmetlerin sözünü vermesini isteyen Başkan Kar, “Raylı sistemi yapmak kolay değil. Raylı sistem için 400 milyon dolar para lazım kardeşim. Neyle yapıyorsun, kiminle? Yer bulunur da paradan haber ver. Söz veriliyor, unutuluyor. 5 sene sonra söz möz kalmıyor. Yani olabilir şeyleri konuşmamız lazım. Olmayacak şeyleri de boşu boşuna konuşmayalım. Atmasyon olmasın. Raylı sistemin olmasını istemez miyiz? Elbette isteriz. Benim formülüm şu: Bu işi Organize Sanayi Bölgesiyle (OSB) birlikte yapabiliriz. Bir şirket kurularak, yüzde 50 OSB, Yüzde 25 Manisa Belediyesi yüzde 25 de Celal Bayar Üniversitesi ortak olmalı. Nurlupınar’dan başlayıp OSB’yi geçerek Yağcılara kadar gitmeli. Böylece hem üniversitenin ulaşım problemini hem şehir ulaşımını hem de fabrikaların servis problemini birilikte çözmüş olacağız. Yani Manasa Belediyesi olarak ‘biz bunu yapacağız’ dersek kandırmış oluruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ciddi gelirleri olmasına rağmen bitirmekte zorlanıyor. Bizim bu işi bu bütçelerle yapmamız mümkün değil. Dolaysıyla gerçekçi olmamız lazım. Olacak şeyleri konuşalım, tartışalım.”


“Manisalı kimi istiyorsa, kimi tercih ediyorsa onu seçsin.” Diyen Başkan Kar sözlerini şöyle devam ettirdi: “Ben bu konuda aday arkadaşlarıma yardımcı olmaya hazırım. Benden her türlü bilgiyi alabilirler. Bu konuda açığız. Gizli saklı bir şey yok. Zaten her şey internet sitemizde de yayınlanıyor. Ama gerçekçi projeler yapalım. Atmasyona ben müsaade etmeyeceğim. Ben ikinci dönemle ilgili mevcut işleri tamamlasam herhalde yetecek. Teleferik, belediye binası, garaj ve Akgedik. Bu projeleri ikinci 5 yılda tamamlarsam Manisa’nın çehresi değişir. İkinci 5 yılda sportif hizmetlere önem vereceğiz. Zaten ikinci 5 yıldan sonra bir daha aday olmam. Genç bir arkadaşıma devretmek isterim. Benim kafamda bir isim yok. Ama birkaç lisan bilen, iyi eğitim almış, dünyayı tanıyan bilen, bir iş adamı olabilir veya öğretim görevlisi. Böyle bir isme Manisa Belediye Başkanlığını teslim etmek benim açımdan güzel olurdu.”

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?