4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Başkonsolostan valiye şarap

Romanya’nın İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu ziyaret ettiği Manisa Valisi Celalettin Güvenç’e şarap ve ülkesini tanıtan broşürler hediye etti.

Romanya’nın İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu’yu ağırlayan Vali Celalettin Güvenç, Manisa hakkında çeşitli bilgiler verdi. Manisa’nın tarım ve sanayi kenti olduğunu hatırlatan Güvenç, Romanya ile ekonomik ve kültürel işbirliğinin geliştirebileceğini dile getirdi.

Başkonsolos Cosmin Victor Lotreanu ise 3 ay önce göreve başladığını ve Ege bölgesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek, “Manisa tarihi ve kültürel yapısıyla beni çok etkiledi. Burada Vestel, İmperial Tobacco, Bosch gibi önemli markalar üretim yapıyor. Sultan Cami gibi tarihi yerler var. Manisa ile Romanya’da bir kentin kardeş şehir olmasını arzu ediyorum. Bu konuda gerekli girişimler yapılabilir” dedi.

Başkonsolos Cosmin Victor Lotreanu, ekonomik krizle ilgili olarak da Türkiye gibi Romanya’nın da krizden etkilendiğini, global krizin her yerde aynı şiddette hissedildiğini söyledi. Lotreanu, krize karşı mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vali Güvenç ile Başkonsolos’un zaman zaman İngilizce sohbet ettiği ziyarette Elena Nedelcu tercümanlık yaptı. Ziyaretin sonunda Başkonsolos Cosmin Victor Lotreanu, Vali Güvenç’e ülkesini tanıtıcı broşürler ve bir de şarap hediye etti. Vali Güvenç ise Manisa’yı anlatan bir kitap ve mesir macunu ile Manisa’ya özgü ürünlerin yer aldığı hediye paketi verdi. Ziyaret basına kapalı olarak devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 15:54:28
Güncelleme :11 Haziran 2009 Perşembe 16:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Dasbas IP: 79.231.117.xxx Tarih : 12.06.2009 00:03:02

Aman Konsolos Bey Siz ne yapiyorsunuz? Vali beyi Hakkariye sürgünemi gönderteceksiniz ? Onlar zemzem,den ba$ka icecek Tanimazlar!!