3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Batı Trakya Türkleri'ne yeni bina

Manisa'nın Soma ilçesinde Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Endüstri Meslek Lisesi karşısında daha önce yeşil alan olan 165 metre karelik arsa üzerinde yapılacak hizmet binasının temel atma törenine Batı Trakyalılar Genel Başkanı Operatör Dr. Erol Kaşifoğlu, AK Parti İlçe Başkanı M. Ali Özkan, MHP Soma Belediye Başkan Adayı Ünsal Uzunyılmaz, Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Yusuf Değirmenci'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye tarafından yaptırılan, içerisinde 4 odalı misafirhane, lokal, ve idari odaların bulunduğu 2 katlı hizmet binasının tamamlanmasının ardından sözleşmeyle Batı Trakya Türkleri Soma Şubesi'ne emanet edileceği belirtildi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şube Başkanı Ahmet Kereci, yıllardır hayalini kurdukları böylesi bir tesisin kendilerine tahsis edilmesini sağlayan belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Operatör Dr. Erol Kaşif Kaşifoğlu ise, "Yerel yönetimlerin desteğini her zaman yanımızda görmek istiyoruz. 2006 yılında gerçekleştirdiğimiz 5. Uluslararası Batı Trakya Türkleri Kurultayı'nda bütün dünya üzerine yayılmış batı Trakya Türklerini biraraya toplamıştık. Başbakanımız 3 saat gibi uzun bir zamanını bizlere ayırarak bize olan desteğini göstermiştir. Daha önceki hükümetler de bize aynı yakınlığı göstermişlerdir. Bu destekler, batı Trakya Türkleri'ne katkıdan çok Türkiye'nin milli davasına destektir. Bunun lütfen bu şekilde bilinmesini istiyorum. Geçmişini bilmeyen insanlar geleceklerini çözemezler. " dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 17:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?