3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Bayan ambulans şoförleri iş başında

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 112 Acil Servis İstasyonu'nda görevli 30 personelin 22'si bayanlardan oluşuyor. İşlerini severek yapan bayanlar, başarıları ve soğukkanlı tavırları ile erkeklere taş çıkartıyorlar.

112'de görevli bayanlar hastalara ve yaralılara zamanında yaptıkları müdahaleler ile hayat kurtarırken aynı zamanda çok zor şartlarda şehir içi ve şehirlerarası yollarda ambulans şoförlüğü yapıyorlar.

Tüm bunların yanında kullandıkları ambulansın bakımlarını da yapabilen bayanların başarılı çalışmaları taktirle karşılanıyor. Özellikle erkekler tarafından şaşkınlıka izlenen bayan sürücüler bu durumdan rahatsız olsalar da bayanların imkan tanındığında neler yapabildiklerini gözler önüne sermek adına işlerini daha büyük özveriyle yapma gayret ediyorlar. Ambulans şoförü dahil olmak üzere 3 bayanın vakalara müdahalede bulunmasına her ne kadar Turgutlu halkı alışamamış olsa da çevreden gelen destek bayanları mutlu ediyor.

Turgutlu 112 Acil Servis İstasyonu ambulans şoförlerinden evli ve iki çocuk annesi Meltem Bahar, "Ambulans kullanmak çokta kolay bir iş değil. Biz çok zorlu süren eğitimler sonunda bu aracı kullanma hakkına sahip oluyoruz. İşimi çok seviyorum bu nedenle her türlü zorluğun üstesinden geliyorum. İnsanların bayan ambulans şoförü ile karşılaştıklarında şaşkın bakışlarını görebiliyorum. Bazen ise duyarsız bazı kişilerin sözlü tacizlerine maruz kalsak da bizim işimiz hayat kurtarmak bu gibi duyarsızlıklara kulaklarımızı tıkıyoruz. Bir de Turgutlu'da araç kullanmak çok zor, kontrollü gitmek zorunda kalıyoruz, bu da bizi yavaşlatıyor. Benim ambulans şoförü olduğum günden bu yana karşılaştığım en büyük zorluk hatalı ve çift taraflı araç parklar. Sürücülerin bu konuda daha dikkatli olmalarını, hastalanan ve yaralanan kişinin kendi yakını olabileceğini unutmamalarını istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 16:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?