30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Baz istasyonu protestosu

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 2 ay öce devre dışı bırakılan baz istasyonunun yeniden faaliyete geçirilmek istenmesine tepki gösteren mahalle sakinleri şehir merkezinde eylem yaptı.


Yenice Mahallesi, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde Eczacı İ. Bülent Atasoy'a ait binanın çatı katına kurulan baz istasyonu yapılan girişimler sonucu 2 ay önce devre dışı bırakılmıştı. Söz konusu istasyonun yeniden faaliyete geçirilmek istenmesi mahalle sakinlerini sokağa döktü. Vatandaşlar ellerinde çeşitli döviz ve afişlerle eylem yaptı. Baz istasyonunun kurulduğu binanın yakınında 3 okul ve bir sağlık merkezi bulunduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri çocukların risk altında olduğunu iddia ettiler.


Mahalle muhtarı Hasan Ceylan, vatandaşların haklım olarak tepki gösterdiğini belirterek, “Baz istasyonlarının çevreye zarar verdiği görsel ve yazılı basında sürekli gündeme geliyor. Söz konusu firma 4 katlı boş binaya su deposu adı altında baz istasyonu kurmaya çalışıyor. Boş binada su deposunun ne işi var? Su deposu adı altında kamuflaj edilerek baz istasyonu tekrar faaliyete geçirilmek isteniyor. Üstelik bunun yapılmasına izin veren de Eczacı, yani sağlıkçı. Buna nasıl izin verdi anlamıyoruz? O bölgede Kenan Evren Endüstri Meslek Lisesi, Sekine Evren Meslek Lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu,19 Mayıs İlköğretim Okulu, iki tane Sağlık Ocağı, Etüt Merkezi gibi önemli kurumlar bulunuyor. Çocukların ve mahalle sakinlerinin sağlığı ile oynanmasına izin vermeyiz. Bu nedenle daha önce kaymakamlığa 180 adet imzalı dilekçe verdik. Bize baz istasyonunun faaliyetlerinin durdurulduğunu söylediler. Fakat bir süredir binada yeni işlemler yapıldığı gördük ve biz de harekete geçirdik.”dedi.


Baz istasyonunun kurulacağı inşaatın sahibi eczacı İ.Bülent Atasoy ise “Baz istasyonu kuracak şirket, bana belgelerini göstererek istasyonun gerekli izolasyon yapıldıktan sonra kurulacağına garanti verdi. En ufak bir zarar olmadığına beni ikna ettiler. Bir cep telefonu kullanmak ne kadar zararlı ise istasyonun da o kadar zararı var! Bilimsel bir yaklaşım gösterdiler. Çevreye zarar vermek gibi bir pozisyonum kesinlikle olamaz. Zaten böyle bir şey olsa Sağlık Bakanlığı izin vermez. Ben önce insan sağlığını düşünürüm, konuyu ilgililerle tekrar görüşeceğim.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 16:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?