4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Baz istasyonuna kızdı aday oldu

75.Yıl Mahallesi’nde mevcut muhtara ait evin üstünde bulunan baz istasyonunu kaldırtmak için harekete geçen mahalle sakinleri, Aytekin Karapaça isimli genç esnafı aday gösterip seçim çalışmasına başladılar.

Yaklaşık 5 bin seçmenin bulunduğu 75.Yıl Mahallesi’nde uzun yıllardır mahalle muhtarı Naci Arıkan’ın evinin çatısında bulunan baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyordu. Değişik tarihlerde baz istasyonu kaldırmak için imza toplayan, çeşitli yerlere şikayetlerde bulunan mahalle sakinleri başarılı olamadı. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde bir araya gelen mahalleli, ortak muhtar adayı çıkardı.

Kardelen Sokak’ta restoran işletmeciliği yapan 31 yaşındaki Aytekin Karapaça vatandaşların talebi üzerine aday oldu. Çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğü Vestel İlköğretim Okulu’na da yakın mesafede olan baz istasyonunun kaldırılması için harekete geçtiklerini dile getiren Aytekin Karapaça, “Maalesef mahallemizin muhtarının evinin çatısında baz istasyonu var. Vatandaşlar huzursuz. Defalarca şikayet etmemize rağmen derdimize çare bulamadık. Biz de bu soruna kökten çözüm bulmak için muhtarlığa aday olduk. Azalarımız da mahalle sakinlerinden kurulu. Yerel seçimlerde muhtarlığı kazanıp baz istasyonunu mahallemizden çıkaracağız.”dedi.

75.Yıl Mahallesi’nin çeşitli sorunlarla boğuştuğunu da hatırlatan Aytekin Karapaça, “Sokak köpekleri yüzünden insanlar gece sokağa çıkamıyor. Çöpler düzenli olarak toplanıyor. Yolarlımız bozuk. Belediye hizmetlerinin mahallemize gelmesi için muhtara büyük görevler düşüyor ancak kimse ilgilenmiyor. Biz her partiye aynı mesafedeyiz. İstediğimiz tek şey mahallemize iyi hizmet gelmesidir. Kazandığımız zaman özelikle baz istasyonu kaldırmak için her türlü hukuki mücadeleyi yapacağız.”diye konuştu.

Mahalle sakinler de baz istasyonu yüzünden yulardır huzursuz olduklarını belirterek, “Bu işe başka bir çare bulunsun. Gerekirse eylem yapacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç kimse sağlımızı, geleceğimizi tehlike altına atamaz.” diyerek tepki gösterdiler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 17:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?