5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

BDP'liler kendilerini ihbar etti

BDP Manisa İl Teşkilatı'na üye 50 kişilik grup, KCK operasyonları çerçevesinde yapılan tutuklamaları protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Savcılığı'na Ben de KCK'lıyım' yazılı dilekçe verip kendilerini ihbar etti.BDP Manisa İl ve ilçe örgütleri üyeleri Manisa Adliye Sarayı'nın önünde biraraya gelip KCK operasyonları çerçevesinde yapılan tutuklamaları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Toplanan 50'ye yakın BDP'li adına basın açıklamasını yapan BDP Manisa İl Başkanı Kerem Taylan, AK Parti iktidarının 2009 yılından beri partileri üzerinde baskıcı ve yıldırıcı politikalar uyguladığını savundu. Taylan, KCK operasyonlarının başladığı 14 Nisan 2009'dan buyana AK Parti hükümeti, partimiz üzerinde baskı ve soykırım uygulamaktadır. Bu operasyon halen devam ediyor. Bu sessiz soykırım operasyonunda tutuklanan arkadaşlarımızın tamamı BDP'nin belediye başkanları, eski milletvekilleri, il genel meclis üyeleri ve partili yöneticileridir. Yani BDP'liler 2009 yılından beri tutuklanmaya devam etmektedirö dedi.

KILIF OLARAK KCK GÖSTERİLİYOR

BDP'li yöneticilerin partinin politikalarını anlattığı gerekçesiyle tutuklandığı ve gözaltına alındığını ifade eden Taylan, Bu tutuklanan arkadaşlarımızın tamamı BDP'nin yürüttüğü politikalar yüzünden tutuklanmıştır. Biz de bu politikaların aynısını yürütüyor, talep ve isteklerimizi dile getiriyoruz. Biz bunlardan şunu anlıyoruz, AK Parti hem yerel, hem de genel seçimlerde BDP'nin elde ettiği başarının önünü kesebilmek için bu operasyonları gerçekleştiriyor. Hani söylerler ya Minareyi çalan kılıfını hazırlar' diye AK Parti de artık bir şekilde minareyi çalmaya karar vermiştir. Partili arkadaşlarımızı tutuklamaya karar vermiş, kılıf olarak da KCK adı altında gözaltı yapıp tutuklamaktadırö diye konuştu.

KENDİMİZİ İHBAR EDİYORUZ

BDP Manisa İl Başkanı Taylan, KCK operasyonlarında gözaltına alının veya tutuklanan arkadaşlarına destek vermek amacıyla Manisa Cumhuriyet Savcılığı'na kendilerini KCK'lı olarak ihbar edeceklerini söyledi. Taylan, Biz de bu partinin yönetici ve üyeleri olarak gözaltına alınıp tutuklanan arkadaşlarımızın yürüttüğü faaliyetlerin aynısında bulunduğumuzu Cumhuriyet Savcılığı'na ihbar ediyoruz. Anılan faaliyetlerde suçlu olarak kabul ediyorlarsa, o zaman biz de suçlu olduğumuzu söylüyoruzö ifadelerini kullandı.

Taylan'ın konuşmasının ardından BDP'liler ellerindeki dilekçeleri polis nezaretinde Cumhuriyet Savclığı'na teslim etti.

 

...
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2011 Perşembe 18:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?