30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Beldeleri komisyon yönetecek

Manisa’da belediyelikleri kapanması kesinleşen 25 beldeye İl Genel Meclisi’nde kurulan komisyon tarafından hizmet götürülecek.

İl Genel Meclis Toplantısında Manisa’da kapatılması kesinleşen 25 belde belediyesinin durumu ele alındı. İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, kapatılan belediyelerin mal varlıklarının Özel İdare’ye devrolacağına dikkat çekti. Söz konusu 25 beldede yaklaşık 38-40 bin kişinin Özel İdare’nin hizmet alanına girdiğini dile getiren Solmaz, “Artık yükümüz daha da ağırlaştı. Temizlik, çöp toplama ve genel hizmetleri biz yapacağız. Bu beldelerde hizmetlerin aksamaması için belediyecilik yapacağız. Bu sürecin sancılı geçmememsi için tedbir almalıyız.”dedi.

YENİDEN YAPILANDIRMA KOMİSYONU

Söz konusu beldelerde belediyecilik hizmetlerini yürütmek amacıyla komisyon kurulmasını teklif eden Başkan Hayrullah Solmaz, “Bu komisyonun ismi uyum komisyonu olabilir. Ya da ‘Kapanan Belediyelerle İlgili Yeniden Yapılandırma Komisyonu’ olabilir. Bu komisyon önümüzdeki 6 aylık süreçte belediye başkanlarıyla görüşmeler yapacak, uyum sürecinde sorunları yerinde çözecektir. Böylece geçiş süreci daha iyi olacak ve halkımız hizmetlerden mahrum kalmayacaktır.”dedi.

Yapılan oylama sonucunda ‘Kapanan Belediyelerle İlgili Yeniden Yapılandırma Komisyonu’nun kurulmasına oy birliğiyle karar verildi. Söz konusu komisyon bu ay içinde görevine başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 13:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?