8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Belde'nin suyuna fare zehiri karıştırdı

MANİSA'nın Gördes İlçesi'ne bağlı Güneşli Beldesi'nde, akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen 39 yaşındaki Mehmet Sarı, beldenin su ihtiyacını karşılayan 400 tonluk su deposuna fare zehri attığı gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alındı. Beldenin suyu kesildi, belediye hoparlörlerinden ve sokaklarda araçlarla anonslar yapılarak vatandaşlar, ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunu kullanmamaları konusunda uyarıldı.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Gördes İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Güneşli Beldesi'nde meydana geldi. Beldenin su ihtiyacını karşılayan deponun yakınlarından geçen bir çoban, Mehmet Sarı'yı elinde fare zehiri kutusuyla görerek, yanına gitti. Sarı'nın, 250 gramlık fare zehirini depoya boşalttığını anlayan çoban, durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine, hemen belediye hoparlörlerinden ve sokaklarda araçlardan yapılan anonslarla halktan şebeke suyunu kullanmamaları istendi. Depodan beldeye giden su da kesildi. Depo boşaltılıp, temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Jandarma, Mehmet Sarı'yı da gözaltına aldı. Yakınları Sarı'nın akli dengesinin yerinde olmadığını, daha önce Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğünü söyledi. Mehmet Sarı, ifadesinin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Güneşli Belediye Başkanı AKP'li Rıza Dilcan, olaydan hemen sonra depodan beldeye verilen suyun kesildiğini belirterek, “Zehirlenen olmadı. Olayı gerçekleştiren kişinin akli dengesi yerinde değil. Neden yaptığını sorduğumuzda ‘Türkiye için yaptım’ diye cevap veriyor. Kimse zehirlenmeden fark edilmesi sevindirici. Deponun temizlenmesi bitince tekrar su vereceğiz” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 17:35:31
Güncelleme :7 Aralık 2006 Perşembe 17:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?