4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Belediye 4 bin lale soğanı dağıttı

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, hafta sonunda 4 bin adet lale soğanını üç ayrı noktada vatandaşlara dağıttı.

Geçtiğimiz yıl şehir merkezinin park, bahçe ve muhtelif yerlerine 250 bin adet lale diken Manisa Belediyesi, bu yıl bu sayıyı 350 bine çıkarak, Manisa Lalesi’ni şehrin sembolü haline getirmeyi hedefliyor. Bu amaçla vatandaşlara 3 ayrı noktada lale soğanı dağıtıldı. Manisa Belediyesi tarafından ilk dağıtım töreni Manolya Meydanı’nda yapıldı. Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, Manisa Belediye Başkan Yardımcıları Recep Kafes ve İbrahim Akbalık ile belediye bünyesindeki müdürler alanda hazır bulundu. Sağanak yağmura rağmen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Başkan Kar, geçtiğimiz yıl diktikleri 250 bin adet lalenin birçoğunun ev hanımları tarafından park ve bahçelerden sökülerek evlere götürüldüğünü, bu yıl benzer bir durumun yaşanmaması amacıyla dikilecek olan lale sayısını artırdıklarını dile getirdi. Kar sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir merkezinin üç ayrı noktasında toplam 4 bin adet lale soğanı dağıtımı yaptık. Amacımız Manisa’nın tarihindeki lale dönemini yaşamasını sağlamak. Manisa’nın simgesi olan lalenin Manisa’nın her noktasında olmasını istiyoruz. Vatandaşlardan isteğimiz laleleri söküp evlerine götürmemeleridir. Park ve bahçeler hepimizin ortak malıdır. Çiçek dalında güzeldir sözünden yola çıkarak diyoruz ki; Lalelerimiz de park ve bahçelerde güzeldir.’’

Daha sonra Başkan Kar, Belediye Başkan Yardımcıları Recep Kafes ve İbrahim Akbalık, yağmur altında uzun kuyruk oluşturan Manisalı vatandaşlara lale soğanı dağıttılar. Alaybey Pazar yeri ve Laleli Pazar yerinde de belediye personeli tarafından Manisalı vatandaşlara lale soğanı verildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 20:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?