3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Belediye çalışanları eyleme hazırlanıyor

Bem-Bir-Sen Manisa Şuba Başkanı Faruk Karaca, belediyede baskılar, yıldırmaların hak hukuk tanımaz hale geldiğini, idari ve yönetim açısından kanunsuzlukların vaka-i adiyeden sayılmaya başlandığını iddia ederek, gerekirse 155 belediye çalışanının eylem yapacağını söyledi.

Manisa Beldiyesi ile Bem-Bir-Sen arasındaki ipler yine gerildi. Hafta sonunda sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Bem-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Faruk Karaca, bediyede çalışanların huzurunun kalmadığını söyledi.

29 Mart yerel seçimlerinden sonra Manisa Belediyesi çalışanları olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini dile getiren Faruk Karaca şöyle konuştu: “Belediyemizde gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından gelen baskılar, yıldırmalar, artık hak hukuk tanımaz hale gelmiş, idari ve yönetim açısından kanunsuzluk vaka-i adiyeden sayılmaya başlanmıştır. Belediyemizde kanunsuz uygulamalar, yasa karşıtı uygulamalar almış başını yürümüştür. Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün, belediyeyi Manisa halkına hizmet için değil, kendi eş-dost-akrabalarına- yandaşlarına hizmet için kullanmaya başlamıştır. Manisa belediyesi kurumsal özelliğini yitirmiş bir aile şirketi gibi yönetilmeye çalışılmaktadır. Sayın Ergün başka şehirlerden tuttuğunu getirip belediyeyi yönetmeye çalışıyor. Oysa Manisada belediye yönetimine pozitif katkı yapacak ve güzel projelerin üretilmesine katkı sağlayacak binlerce vasıflı insan vardır. Bu şekilde devam ederse maalesef Manisa Belediyesi hizmet binamızı başka bir şehire taşımak zorunda kalacağız. Sayın Cengiz Ergün şunu çok iyi bilmelidirki belediyemizin ismi “Cengiz Ergün belediyesi değil” T.C Manisa Belediye Başkanlığı'dır.”

Şuan belediyede 310 tane devlet memurunun hizmet verdiğini, bunların 155'inin kendi üyeleri olduğunu dile getiren Karaca, “Bu memurlar devlete hizmet etmek ve devleti temsil etmek için görevlerine yemin ederek başlamışlardır. Hepsi onurlu gururlu ve namuslu bir şekilde üzerlerindeki sorumluluğu bilerek ve hissederek hizmet üretme çabasındadırlar. Bu memurların hepsi devletine ve çalıştığı kuruma hizmet etmeyi kendine şiar edinmiştir. Bu memurlara güvenmemek ve saygısızlık yapmak devletin kendisine saygısızlık yapmakla eşdeğerdir çünkü bu memurlar devleti temsil etmektedir. Özellikle başkanlık makamına hizmet eden kadrolara yakın akraba, eş, dost, arkadaş ve ahbap ilişkileri ile yerleştirmeler yapılmış, belediyenin kendi kadrolu personeli mağdur edilmiştir. Ayrıca belediye içerisinde kılık kıyafeti tuhaf ve resmi dairede çalışması yasalara uygun olmayan şahıslar, devletin memurlarına ve bürokratlarına emirler yağdırmaktadır. Bu uygulama Anayasa”ya ve mevcut kanunlarımıza aykırıdır. Bugün hep birlikte belediye içerisinde birimlerde dolaştığımızda, şef ve müdürlük odalarında yetkili olmayan, imza yetkisi bulunmayan hatta bazı yerlerde memur dahi olmayan şahıslar göreceksiniz. Bu şahıslar sorgusuz sualsiz, üstelik kanunsuz bir şekilde makam işgal etmekte, devletin memurunun ve devletin müdürlerinin makamlarında yerleşmişlerdir. Oysa bu kişilerin imza yetkileri yoktur, bir kısmı memur bile değildir. Anayasa'nın 128. maddesi bunu kesin bir şekilde yasaklamıştır. Anayasa'da “Devletin, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzelkişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür” denilmektedir. Anayasa'nın bu açık hükmüne rağmen, Manisa Belediyesi'nde yaşananlar suçtur, Anayasa ve kanunlar çiğnenerek devletin memurları mağdur edilmekte, memur dahi olmayan, imza yetkisi bulunmayan bazı şahıslar makam ve mevki olarak nemalandırılmaktadırlar” dedi.

Seçimlerden hemen sonra başlayan Bem-Bir-Sen'e yönelik baskı ve yıldırma hareketlerinin tam hız devam ettğini ifade eden Karaca szölerini şöyle sürdürdü: “En son memurun kendi parası olan, çalışanın maaşından kesilen sendika aidatları 3 aydır emanete alınarak sendika hesabına aktarılmayarak baskı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu yapılan işlem mevcut yasaya göre görevi kötüye kullanmaktır. 14 Ağustos 2009 tarihinde bu hata düzeltilmiştir. Bugüne kadar yapılan bu hukuksuzluğu şiddetle kınıyoruz. Biz Bem-Bir-Sen olarak şu ya da bu siyasi görüşü temsil etmiyoruz. Biz Sendika olarak yerel yönetim çalışanlarının tamamını temsil ediyoruz. Biz hizmet kolumuzun yetkili sendikasıyız. İdeolojik sendikacılığı bizler tarihe gömeli çok oldu. Ancak Sayın Başkan bunun farkında bile değil. Biz Bem Bir Sen olarak akademik sendikacılık, bilimsel sendikacılık, üyelerinin hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruduğu gibi aynı zamanda üyesi olsun olmasın tüm yerel yönetim çalışanlarının genel menfaatlerini sonuna kadar kollayan yetkili sendikayız. Ve gerektiğinde iş yavaşlatma ve eylem hakkımızı kullanacağız.”

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 18:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?