5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Belediye esnafın sesine kulak verdi

BELEDİYE ESNAFIN SESİNE KULAK VERDİ

Manisa Belediyesi, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası ile protokol imzalayarak, oda yöneticilerinin bir süredir istediği sıhhi tesisat işini yalnızca yetki belgesi olanların yapması protokolüne resmiyet kazandırdı.

Manisa Belediyesi Encümen Salonu’ndaki protokol imza törenine Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, danışman Alpaslan Ustamehmetoğlu, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Manisa Belediyesi ile Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası arasında imzalanan protokolün ardından Manisa’da yapılacak olan tüm inşaatlarda sıhhi tesisatçılardan ustalık belgesi aranacağını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’da sıhhi tesisatçılık yapanlara belli bir intizam kazandırmak amacıyla böyle bir protokol hazırlamayı uygun gördük. Yapı denetimi firmasının inşaatın tesisat uygulaması başlamadan önce şantiye, konut ve işyeri su abonelikleri yetkili tesisatçının odadan alacağı işe başlama belgesi ile belediyeye müracaatından sonra gerçekleşecektir” dedi.

Aynı şekilde inşaat bitiminin ardından ayrı dairelere abone verilmesi işleminin de yine odadan alınacak iş bitirme belgesi ile başlayacağını belirten Başkan Ergün, “Bu da var olan başıboşluğu ortadan kaldıracak diye düşünüyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün her zaman esnafın yanında olduğunu belirten Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı da, “Uzun zamandan beri böyle bir düşüncemiz vardı. Başkanımıza bu düşüncemizi ilettiğimizde sağ olsun hemen protokolün hazırlanmasına ön ayak oldu. Yıllardır kapatılmayan bir boşluğu sağolsun başkanımız kapattı. Esnafın halinden esnaf anlar. Esnafın halinden anlayan esnaf bir Belediye Başkanına sahip olduğumuz için mutluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı, 14 maddelik mesleki denetim protokolünü imzaladı.

BELEDİYE ESNAFIN SESİNE KULAK VERDİ
BELEDİYE ESNAFIN SESİNE KULAK VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 15:29:02
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 17:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?