5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Belediye hurda araçları topluyor

HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR

Manisa Belediyesi, kent merkezinde mahalle aralarında kalmış, sahipsiz hurda araçları, çevre kirliliği ve kötü görünüm oluşturduğu için belediye şantiyesi deposuna toplamaya başladı.

Kent merkezinde özellikle mahalle aralarında görüntü kirliliğine neden olan ve metruk yerlere bırakıldıkları için güvenlik sorunu çıkaran hurda araçlar konusunda belediye ulaşım hizmetleri ekipleri harekete geçti. Ekipler kent merkezi genelini tarayarak, özellikle resmi kurumlardan güvenlik gerekçesiyle gelen şikayetleri de değerlendirip hurda araçları kaldırmaya başladı. Sahibi bulunan araçların sahiplerine ulaşılarak kaldırmaları konusunda uyarı yapılırken sahibi bulunamayan 100 araç da belediye çekicisi aracılığıyla şantiye deposuna kaldırıldı.

Belediye Başkaın Cengiz Ergün, emniyet açısından da hurda araçların toplanması için kurumlardan talep geldiğini hatırlatarak, belediyenin bu çalışması sırasında öncelikle araç sahiplerine ulaşıldığını, herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde araçların hurdalığa alındığını söyledi. Ergün; “Kentin muhtelif noktalarında yıllardır kaldırılmadığı için çevre kirliliği yaratan ve etrafına tehlike saçan hurda araçlar vardı. Bu konuda güvenlik ile ilgili de bir çok kurumdan kaldırılması yönünde istek geldi. Bu konuda ulaşım hizmetleri müdürlüğü ekiplerimiz detaylı bir çalışma başlattı. Tespit edilen araçlar ile ilgili önce sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşılabilenlere araçlarının kaldırmalarını ya da güvenliği tehdit edici unsurları düzeltmelerini istiyoruz ve bir hafta süre veriyoruz. Bu süre içinde düzenleme olmazsa belediye çekicisi tutanak ile aracı hurdalığa çekiyor, geri almak isteyen kabahatler kanununa istinaden kesilen cezayı ödeyerek aracını geri alabiliyor. Sahiplerine ulaşılamayanlar ise muhtarlıklakla koordineli bir şekilde detaylı araştırma yapıldıktan sonra yine ekiplerimiz tarafından depomuza alınıyor. ” dedi.

Özellikle galericiler sitesi, küçük sanayi ve mahalle aralarından ciddi şikayetlerin geldiğini anımsatan Başkan Ergün, esnafında bu konuda sıkıntılı olduğunu söyledi. Ergün; “Özellikle küçük sanayide ve galereciler sitesinde esnafımız dilekçe vererek bu araçların toplanmasını istedi. Bu dilekçelerden de yola çıkarak araçların kötü görünümünü ortadan kaldırdık. ” diye konuştu.

HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR
HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 17:07:03
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 18:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?