3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Belediye işsizlerin akınına uğradı

Manisa Belediyesi’ne son bir hafta içinde 5 bin kişi iş başvurusunda bulunarak form doldurdu.

Manisa Belediyesi işsizlerin akınına uğradı. İş başvurularının kabul edildiği haberini alan çok sayıda vatandaş Manisa Belediyesi’ne koştu. Daha önceden Beyaz Masa ismiyle faaliyet gösteren Manisa Belediyesi Koordinasyon Merkezi’nden başvuru formlarını alan vatandaşlar iş başvurularını yapmak için birbirleriyle yarıştı. Kısa sürede başvuru rakamının 6 bini bulduğu açıklandı.

Manisa Belediyesi yetkilileri, belediyenin işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılabileceğini ancak Manisa Belediyesi bünyesine işçi alımının söz konusu olmadığını söylediler. Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapacağı öğrenildi.

İŞSİZ SAYISI ARTIYOR
Ülke genelinde Aralık 2008 döneminde istihdam edilenlerin % 24,7'si tarım, % 19,7’si sanayi, % 5,4’ü inşaat, % 50,2'si ise hizmetler sektöründe çalışıyor. Önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, tarım sektörünün istihdam edilenler içindeki payının 0,7 puan, hizmetler sektörünün payının 0,7 puan arttığı, buna karşılık sanayi sektörünün payının 1,3 puan, inşaat sektörünün payının ise 0,1 puan azaldığı görüldü. Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 838 bin kişi artarak 3 milyon 274 bin kişiye yükseldi. İşsizlik oranı ise 3 puanlık artış ile % 13,6 seviyesinde gerçekleşti. Kentsel yerlerde işsizlik oranı 3,2 puanlık artışla % 15,4, kırsal yerlerde ise 2,6 puanlık artışla % 10,7 oldu. Türkiye'de tarım dışı işsizlik oranı geçen yılın aynı dönemine göre 4,3 puanlık artışla % 17,3 seviyesinde gerçekleşti. Bu oran erkeklerde geçen yılın aynı dönemine göre 4,2 puanlık artışla % 16,3, kadınlarda ise 4,1 puanlık artışla % 20,9 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun konuyla ilgili yaptığı araştırmaların Türkiye genelinde yapılması nedeniyle Manisa’daki işsiz sayısının tam olarak kaç olduğu bilinmiyor. Ancak son 2 yılda global kriz nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi’nde çok sayıda kişinin işten çıkarıldığı biliniyor. Yetkililer işsizlik oranı bakımından Manisa’nın birçok ilden iyi durumda olduğuna dikkat çektiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 18:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?