5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Belediye konservatuarı görücüye çıktı

BELEDİYE KONSERVATUARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Manisa Belediyesi’nin sanat alanında önemli adımlarından bir tanesi olan Manisa Belediyesi Konservatuarı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü konuk etti.

Türk Halk Müziği (THM), Türk Sanat Müziği (TSM), Halkoyunları ve Tiyatro olmak üzere 4 branşta hizmet veren ve 45 öğrenciye sahip Belediye Konservatuarı’nda ilk olarak TSM bölümünü ziyaret eden Başkan Ergün’ü, TSM bölümü öğrencileri ‘Sefalar Getirdiniz’ adlı şarkıyla karşıladı. Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu’nun da katıldığı incelemelerde Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrencilere jestlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Ergün, branş öğretmeninden dersler hakkında bilgi aldı. Öğrencilere başarı dileklerinde de bulunan Başkan Ergün, geleceğin sanatçılarının bu sınıftan çıkmasını umduğunu ifade etti.

Başkan Ergün, daha sonra THM sınıfını ziyaret etti. Burada da THM bölümü öğrencileri, Başkan Ergün’e ‘Beyaz Giyme Toz Olur’ adlı türküyü seslendirdi. Öğretmenler odasında ise öğretmenler Başkan Ergün’e sürpriz bir konser verdi. Bağlama ve kabak kemane eşliğinde ‘Zülüf’ ve ‘Urfa’nın Etrafı’ adlı türküleri seslendiren öğretmenlere alkışlarıyla eşlik eden Başkan Ergün, “Belediye Gençlik Merkezi’nde konservatuarımızda çalışan öğretmenlerimize hazırladıkları bu sürpriz mini konserden dolayı teşekkür ediyorum. Onların çalışmasıyla buradan Manisa’ya sanatçılar kazandıracağız” dedi.

Başkan Ergün daha sonra Tiyatro ve Halkoyunları sınıfını ziyaret etti. Eğitmenler Sener Akıncı ve Tayfun Şengöz’den dersler hakkında bilgi alan Başkan Ergün’e, tiyatro bölümünden bir öğrenci kısa bir drama gösterisi sundu. Eğitmenleri ve öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, plates, Latin dansları ve halkoyunları kursları bölümünü de ziyaret etti. Manisa’ya konservatuar kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Belediyemiz konservatuarı 1 Kasım itibariyle ders başı yaptı. Bu ders 2 yıl devam edecek. Bu iki yıl sonunda Manisa’mıza sanatçılar kazandırmış olacağız” diye konuştu.

BELEDİYE KONSERVATUARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
BELEDİYE KONSERVATUARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
BELEDİYE KONSERVATUARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 17:36:05
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 23:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?