3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Belediye Meclisi'nde kavga!

Manisa'nın Turgutlu Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde kavga çıktı.

Gündemin son maddesi olan Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan MHP'li meclis üyesi Ahmet Cantez, "Belediye de bazı arkadaşların görev yerleri değişmesi söz konusu. Bir belediye başkan yardımcısı arkadaşımız, bazı isimlerin asfalt şantiyesine, sürülmesinden dolayı haz duyuyorum şeklinde bir açıklaması olmuş. Ben burada soruyorum bu doğru mudur, böyle bir şey var mıdır?" diye bir soru yöneltti.

Bunun üzerine AK Partili bir meclis üyesinin, "Kimmiş o başkan yardımcısı?" diye cevap vermesi üzerine MHP'li Cantez, "Taner Çıkıkçı diye bir arkadaşımızın olduğu söyleniyor" dedi. AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Aksoy'un "Bunu söylediğine dair bir belge var mı?" şeklindeki sorusuna MHP'li üyeler "Bunun belgesi olmaz. Mış mişin bir belgesi olmaz" diyerek tepki gösterdiler.

AK Partili Aksoy, "Varsa hep beraber kınayalım" şeklinde cevapladı. MHP'li Cantez ise "Ben soruyorum var mı yok mu ? Biz Taner beyle ilgili bir soru sorduk oradan Mustafa Muharrem Bey cevap veriyor" şeklinde konuştu. Araya giren Başkan Serhat Orhan, "Rica ediyorum arkadaşlar. Sizler birbirinizle çok samimi arkadaşlarsınız. Gelin bana sorun" dedi. MHP sıralarından söz istenmesi üzerine Başkan Serhat Orhan toplantıyı sona erdirdi. Toplantının sonlandırılması ile birlikte tartışmalar büyüdü. Meclis salonuna dışına taşan tartışmalarda üyeler birbirlerini iterek yumruklamaya çalıştılar. Bağırışların yükselmesi ile tekrar geri dönen Başkan Orhan her iki tarafın üyelerini sakinleştirmeye çalıştı.

MHP'liler, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Taner Çıkıkçı tarafından söylendiği iddia edilen "Bazı kişilerin asfalt şantiyesine sürülmesinden haz duyuyorum" şeklindeki ifadeleri ortalığı karıştırdı. MHP'liler Taner Çıkıkçı'ya gülmesinden ve tavırlarından dolayı tepki gösterdiler. Çıkıkçı ile tartışan MHP'lileri Başkan Orhan yatıştırmaya çalışırken diğer AK Partili meclis üyeleri ise Çıkıkçı'yı kolundan tutarak kavganın çıktığı meclis salonu koridorundan uzaklaştırdılar. Daha Sonra MHP Meclis Üyesi Ahmet Cantez, Çıkıkçı'nın oturduğu Başkanlık sekreterliğine giderek "Sen nasıl böyle bir şey söyleyebilirsin" demesi üzerine Başkan yardımcısı Çıkıkçı, Cantez'i iterek belediyeden uzaklaştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 14:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?