3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Belediye Meclisi'nden pastalı açılış

Manisa Belediye Meclisi ilk toplantısını Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Toplantıda meclis organlarına üyelerin seçimleri gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantı, Başkan Cengiz Ergün'ün parti gurup başkanları ile birlikte pasta kesmesi ile başladı. Açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, meclisin temel amacının yasalara bağlı olarak Manisalıları refah seviyesini yükseltmek için çalışmak olduğunu söyledi. Ergün, "Manisa'ya hizmet etmek noktasında meclisin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi dileğimizdir. Manisalılar için ortak menfaatler üzerinde mutlaka birlikte kararlar verilecektir.. Sorunları hızlı ve en iyi sonuç verecek şekilde çözmek en büyük hedefimiz olacaktır." dedi.

Meclis toplantısında gizli oylama ile meclis başkan vekilliklerine Hüseyin Köroğlu ve Ali Taylan seçilirken, Meclis katip üyeliklerine Ergün Gümüştekin ve Fatma Tunçkan getirildi. Belediye Encümen üyeliklerine ise MHP'li meclis üyeleri Süha Akyüz, Hüseyin Alp ve Ömer Bingöl seçilirken, Belediye İmar Komisyonuna Mehmet Palabıyık (MHP), Hasan Hüseyin Özyiğit (MHP), Fatma Tunçkan (MHP), Can Mercül (AK Parti) ve Nizamettin Etyimez (AK Parti), İdari Komisyon üyeliklerine ise Serhan Çelik (MHP), Ali AKtaş (MHP), Haktan Oluç (MHP), Abdullah Ata (AK Parti) ve Nazif Sümer (AK Parti) seçildiler. Meclis toplantısında Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı seçimleri de gerçekleştirildi. 3 listenin yarıştığı seçimde Yunus Öztürk'ün başkanlığındaki liste 52 oy ile seçilerek göreve getirildi.

29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden sonra Manisa Belediye Meclisi 19 MHP, 15 AK parti ve 3 CHP'li üye tarafından oluşmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?