5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Belediye önünde otobüsünü yaktı

BELEDİYE ÖNÜNDE OTOBÜSÜNÜ ATEŞE VERDİ

Manisa'da müteahhitlik yapan iş adamı, belediyeden 200 bin TL alacağını olduğunu ve dolandırıldığını iddia ederek, sahibi olduğu otobüsü belediye hizmet binası önünde ateşe verdi.

Edinilen bilgiye göre, Sancaklı Bozköy beldesinde müteahhitlik yapan 3 çocuk babası Mustafa Yılmaz (40), işçilerini taşıdığı 45 TS 952 otobüsüyle belde meydanında bulunan belediye hizmet binası önüne yanaştı. Belediyeden alacağı olduğunu öne süren Yılmaz, otobüsü benzin dökerek ateşe verdi. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında yanan otobüs, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürdü.

Mustafa Yılmaz, belediyeye yaptığı iş karşılığında parasını alamadığı için çocuklarına simit bile alamadığını, eşinin de çocuklarıyla kendisini terk ettiğini söyledi. Vergi Dairesi'ne olan 100 bin TL'lik vergi borcunu ödeyemediğini belirten Müteahhit Mustafa Yılmaz, "2008 yılından beri bu beldenin tüm cadde ve sokaklarına kendi ellerimle 75 bin metre karelik parke taş döşedim. Başkan, benim tüm hakedişlerimi adıma düzenlediği sahte imzalı çeklere bankadan çekti bana ödemedi. Benim ne denli haklı olduğumu belde halkının hepsi biliyor. Kendi ürettiğim 39 bin TL'lik taşları bile elimden alıp 'Bunları senin adına satıp parasını sana vereceğim' diyerek aldı, belediyenin akaryakıt aldığı benzin şirketine verdi. Belediyenin akaryakıt borcunu kapattı. BELDES ve KÖYDES'ten tarafıma verilmek üzere hazırlanan çekleri benim imzamı taklit ederek çekti. Seçimler döneminde benden 200 bin TL aldı ondan ses seda çıkmadı. Her geçen gün beni çeşitli usulsüz yöntemlerle dolandırdı ve bitirdi. Ben de bunu protesto etmek içinelimde son kalan otobüsümü belediyenin önünde ateşe verdim" diye konuştu.

 

BAŞKAN'IN CEVABI

Belediye Başkanı Halim Halavurt ise, suçlamaların doğru olmadığını, bu kişi ile belediye olarak iş yaptıklarını fakat alacağının 25 bin TL olduğunu söyledi. Halavurt, "Kendisinin alacağını da Vergi Dairesi'ne olan borcuna karşılık devlet tutuyor. Sahte imzayla kimsenin hesabından para falan çekmiş değilim. Tüm alacaklarını da kuruşuna kadar almıştır. Neden belediyenin önüne gelip de otobüsünü yaktı, bilemiyorum. Eğer kendisine yasal olmayan bir şey yapılmış ise yargı da mahkeme de orada" diye konuştu.

Bu arada, olay yerine gelen jandarma kuvvetleri otobüsü yakan Yılmaz'ı ifadesine başvurmak üzere gözaltına aldı.

BELEDİYE ÖNÜNDE OTOBÜSÜNÜ ATEŞE VERDİ
BELEDİYE ÖNÜNDE OTOBÜSÜNÜ ATEŞE VERDİ
BELEDİYE ÖNÜNDE OTOBÜSÜNÜ ATEŞE VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 20:20:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 23:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?