5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Belediye sivrisineğe savaş açtı

BELEDİYE SİVRİSİNEĞE SAVAŞ AÇTI

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün sivrisinekle mücadele çerçevesinde yeni alınan Mist Blower Etkili İlaçlama cihazının tanıtımını yaptı.

Belediye önünde gerçekleştirilen cihaz tanıtımına Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol ile birlikte Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ekrem Akkaya’da katıldı. Mist Blower Etkili İlaçlama cihazının tanıtımında ilk olarak söz alan Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ekrem Akkaya cihazın özelliklerinden bahsetti. Cihazın her türlü tozlu, nemli ve sıcak ortamda çalışma özelliğine sahip olduğunu dile getiren Dr. Akkaya, “Sivrisinek düşmanı cihazımız 50 saat sorunsuz çalışabiliyor. Mist Blower diğer cihazların aksine üç özellik taşımaktadır. Yeni cihazımız 10-300 mikron aralığında partikül püskürtme özelliğine sahiptir. Püskürtme mesafesi ise 50 metredir. Cihazın tankı ise 300 litre kapasitelidir.” dedi.

Manisa Belediyesi olarak halkın sağlığına öncelik verdiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Cengiz Ergün de haşereyle ve sinekle mücadele son teknoloji neyi gerektiriyorsa onu aldıklarını söyledi. Ergün; ” Özellikle yaz aylarında halkımızın sivrisineklerden yana dertli olduklarını biliyoruz. Bu sebepten dolayı ilaçlama filomuza son sistemle çalışan ve kesin çözüm olarak bilinen Mist Blower’a ekledik. Yeni cihazımız bütün mahallelerde ilaçlama yapacak. Ekiplerimize bu konuda kesin talimat verdik. Gece gündüz yapılacak olan ilaçlama çalışmalarıyla birlikte sivrisineklerin önüne geçmeyi planlıyoruz. Yeni cihazımız halkımızın hizmetindedir. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan Ergün konuşmasının ardından cihazı deneyerek kontrol etti.

BELEDİYE SİVRİSİNEĞE SAVAŞ AÇTI
BELEDİYE SİVRİSİNEĞE SAVAŞ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 17:06:02
Güncelleme :10 Ağustos 2010 Salı 17:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?