30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Belediye ve Milli Eğitim işbirliği içinde

Bir süre önce Manisa'ya atanan Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Belediye Başkanı Bülent Kar'ı makamında ziyaret ederek, belediyenin okullara verdiği desteğin devam etmesini istedi.


Dünyanın hızla yerelleştiğine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, “Yerel yönetimler artık eğitimin içindedir. Bu alanda özel idarelerin de yetkileri geliştirildi. Manisa özellikle fiziki sorunların çözümü bakımından çok şanslı bir il. Ancak bu yetmiyor. Eğitimde güven ortamı çok önemli. Özellikle öğretmenlerimizin yaptığı çalışmaların desteklenmesi gerekir. Öğretmen üretmeye çalışırken motivasyona ihtiyaç duyar. Okul yönetimlerimizin de başarılı çalışmaları var. Biz bunları destekleyerek eğitimde başarıyı yakalayacağız. Belediyemizin de desteğini sürdürmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Aziz Ersoy'un Manisa için şans olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Bülent Kar ise “Aziz Bey'le daha önceden kısa bir dönem çalışma imkanımız oldu. Bizim özlediğimiz bir eğitimcidir. Manisa 2-3 yıl sonra eğitimde çok önemli bir noktaya gelecektir. Biz de buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Geçen yıl okulların onarım işi için 1 milyon YTL para verdik ancak aldığımız bilgiye göre bunun 300 bin YTL'si kullanılmamış. Bu üzücü. Bu para okulların yararına kullanılmalıydı. Bir yönetim zafiyeti var. Bu yıl da katkıya devam ececeğiz. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağız. Milli Eğitim Müdürlüğüyle işbirliği halinde ne istekleri var, öğreneceğiz. Bu yıl da okulların bakım ve onarım işine yardım edeceğiz.” dedi.

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki 6 bin ilköğretim okulu öğretmenine yeni müfredatın anlatılması amacıyla seminer düzenleneceği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde başlatılacak seminerlerde öğretmenlere gruplar halinde 3 gün boyunca yeni eğitim müfredatının detayları anlatılacak.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 14:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?