20
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

Belediye'den eğitime destek

Manisa'da geçen yıl burs verdiği öğrenci sayısını 500'den 600'e, ücretini ise 90 YTL'ye yükseltme kararı alan Manisa Belelediye Meclisi, bunun yanında, OKS ve ÖSS sınavları için toplam 400 yoksul öğrenciye kurs açmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapılmasını kararlaştırdı. 

Belediye Kültür Sitesi'nde Belediye Başkanı Bülent Kar başkanlığında yapılan meclis toplantısında 44 madde ve 1 önerge görüşüldü. Bunlar arasında eğitimden, su tasarrufuna kadar kamuoyunu yakından ilgilendiren bazı önemli maddeler karara bağlandı. Eğitim desteğini artırma yönünde gayret gösteren belediye meclisi, geçen yıl belediyeden burs alan 500 öğrenci sayısını 600'e, burs ücretini de 80 YTL'den 90 YTL'ye yükseltme kararı aldı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya yardımcı olmak amacıyla ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin ÖSS ve OKS sınavlarına katılacak çocuklarına kurs verilmesi karara bağlandı. Buna göre, Belediye Gençlik Merkezi'nde ÖSS ve OKS sınavlarına hazırlanacak toplam 400 öğrenciye kurs açılması yönünde Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapılması hazırlıklarına başlandı. Başkan Kar, alınan bu önemli kararın, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde belediye sınırları içerisinde ikamet eden ve ilköğretim ile liseye devam eden, ancak ailenin ekonomik imkanlarının yeterli olmaması, evin fiziki koşullarının ders çalışmaya uygun olmaması gibi olumsuz şartlar nedeniyle ödevlerini yapamayan, derslerine çalışamayan, yoksul ve kimsesiz öğrencilere eğitim desteği sunmayı, maddi imkanı yeterli öğrencilerle eşit kulvarda hazırlanmalarına imkan sağlayacağını belirtti. 

TOKİ ile işbirliği içerisinde Manisa'ya bin konut kazandıran belediyenin, sahip olduğu 17 dairenin satışı mecliste görüşüldü. Dairelerin ihaleyle peşin satışı amacıyla oy birliği ile belediye encümenine yetki verildi. 

Küresel ısınma nedeniyle yurt genelinde başlatılan su tasarrufu kampanyasında Manisa Belediyesi de üzerine düşen görevi yapmaya çalışıyor. Bu yönde daha önce çeşitli faaliyetler yaparak halkı bilinçlendirmeye çalışan belediye, idari komisyon aracılığıyla konuyu meclis gündemine de taşıdı. Görüşmeler sonucu, apartmanlarda bulunan umumi merdiven sularının tasarruflu kullanılması ve merdivenlerin yıkanarak değil, silinerek temizlenmesi, işyerleri kaldırımlarının yıkanmaması, şehir şebekesinden hortum takılarak araç yıkanmaması, halkı tasarruflu su kullanmaya yönelik broşür dağıtarak veya yerel gazete ve televizyonlarda bilgilendirme yapılması, park ve bahçe sulamalarında tasarruf sağlanması, okullara yönelik broşür ve bilgilendirme çalışmaları yapılması kararları aldındı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 16:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilek efe IP: 88.251.31.xxx Tarih : 10.09.2007 18:48:08

meraba ben sitenize yeni katıldım,ANKARA gazi ünüversitesinde öğrenciyim değerli başkanımızın eğitime verdiği destek çok güzel,bende ünüversite öğrencilerine verilen bursdan yararlanmak istiyorum.ama nasıl müracat edicem bilmiorum ilgilenebilirseniz sevinirim.