3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Belediyeden kuyu suyu uyarısı

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yüksek Makine Mühendisi Cem Çöllü, su numunelerinin haftalık periyotlarla Ankara’da tahlile gönderildiğini ve temiz çıktığına dikkat çekti, belediye şebekesi haricinde sondaj suyu kullanan vatandaşları su kullanımı konusunda uyardı.

Şehir şebekesi suyunun kullanımı konusunda yaz aylarında artan ishal şikâyetleri sonrası vatandaşların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi için belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri açıklama yaptı. Şehir şebekesi suyunun kullanımı konusunda yaz aylarında artan ishal şikâyetleri sonrası vatandaşların kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi için belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri açıklama yaptı. Kentin her mahallesinden aralıklarla içme suyu numunesi alındığına dikkat çeken yetkililer, numunelerin tahlil sonuçlarının sürekli temiz geldiğine dikkat çekti, tahlillere rağmen içme suyunun otomasyon ile sürekli klorlandığını belirtti.

Konu ile ilgili teknik açıklama yapan Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yüksek Makine Mühendisi Cem Çöllü şöyle dedi; “Yaz aylarında ishal vakalarının artması sebebiyle içme suyu konusuna diğer zamanlardan daha fazla önem vermekteyiz. Vatandaşlarımızın aklında endişe oluşmaması için içme suyunun sürekli tahlil edildiğini ve temiz çıktığını kamuoyu ile paylaşmak istedik. Şehrimizin içme suyunda halkımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek bir etken kesinlikle yoktur. Tüm mahallelerden periyodik olarak haftalık ve aylık su numuneleri alınıp, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitü Müdürlüğü Laboratuarlarında ve İl Halk Sağlığı Laboratuarı Müdürlüğü’nde Mikrobiyolojik ve Kimyasal analizleri yaptırılmaktadır. Aynı zamanda, otomatik klorlama yöntemi ile verilen klor oranı Belediyemiz teknik personelince takip edilmektedir. Yapılan tüm bu işlemler nedeniyle Manisa içme suyunun 17.02.2005 tarih 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “ İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik ” standartlarına uygun olduğunu belirtmek istiyoruz. İsteyen vatandaşımız tahlil sonuçlarını da müdürlüğümüze gelip görebilirler.”

Manisa Belediyesi’nin denetiminde olmayan içme suyu kullanıma da dikkat çeken Cem Çöllü, bazı mahallelerde vatandaşların içme suyu olarak sondaj suyu kullandığına dikkat çekti, vatandaşları uyardı. Çöllü; “Manisa Belediyesi içme suyunu kullanan hemşerilerimizin, sağlık ve sıhhatleri ile ilgili hiçbir kuşkusu olmasın. Ancak şehrimizin muhtelif yerlerinde; Güzelyurt Mahallesi, Yarhasanlar Mahallesi, Barbaros Mahallesi ve Kazım Karabekir Mahallelerinin bazı yerlerinde sondaj suyu kullanılmaktadır. Doğal olarak bu tür kullanılan suların kontrolü Müdürlüğümüz tarafından yapılamamaktadır. Bu tür denetimimiz dışında kullanılan sular insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Müdürlüğümüz görevinin önem ve ciddiyetinin farkında olarak hizmetlerini sürdürmektedir” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 16:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?