4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Belediyeden okul önlerinde önlem

BELEDİYE OKUL ÖNLERİNDE TRAFİK ÖNLEMLERİ ALDI

Manisa Belediyesi, öğrencilerin okula geliş gidişlerinde trafik güvenliğini sağlamak için okul önlerindeki trafik çizgilerini ve yaya geçitlerinin boyalarını yeniledi.

Kent içi trafik düzenlemelerine ağırlık veren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin okul önlerindeki yaya geçitleri ve yol çizgilerini yenilemesi konusunda yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı. Özellikle kent merkezindeki okul önlerinde silinen yol çizgilerini yenileyen belediye ekipleri, yaya geçitlerini yeniledi, bazı yaya geçitlerini dikkat çekmesi ve yaya trafiğinde düzen sağlanması için kırmızı-beyaz renkte geçiş yollarını işaretledi.

Manisa'da kent içi trafiği rahatlatma adına bir süredir çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Cengiz Ergün, okul yönetimlerinden gelen istek üzerine okul önlerinin trafik güvenliği konusunda elden geçirildiğini söyledi. Başkan Ergün; “Belediye olarak trafik çizgilerinin ve yaya geçitlerinin düzenlenmesi konusunda bazı çalışmalar başlatmıştık. Bu çalışmaları yaparken modern kentlerdeki trafik işaretlerini örnek aldık. Özellikle okul önlerindeki yaya geçitlerinin ve yol çizgilerinin eksik olduğu yerlerde acil önlemler alındı. Bazı okullarda yaya geçitleri için yer ayrılmadığından ekiplerimiz yeni yaya geçitleri belirledi. Bu konuda ekipler özenle çalışıyor. Özellikle okul yönetimlerinden gelen istekler anında değerlendirilerek gerekli düzenlemeler yapılıyor” dedi.

Yaya geçitlerinin düzenlenmesinin kent içindeki trafiği ve trafikteki yaya güvenliğini de etkileyeceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Cengiz Ergün, okullarda yaya geçitlerinin kullanılması konusunda öğrencilerin yönlendirilmesini isteyerek, “Kent içindeki yaya geçitleri ve trafik çizgilerinin yenilenmesi yayaların trafikteki güvenliğinin olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle periyodik olarak yaya geçitlerinin düzenlenmesini sağlayacağız. Ayrıca yaya geçitlerinin kullanılması konusunda yönlendirici ve özendirici uygulamalarımız oluyor. Benzer uygulamaların okullarda da yapılmasını istiyoruz. Öğrencilerin okul önlerindeki yaya geçitlerini kullanmaları konusunda öğretmenlerimize büyük iş düşüyor. Çünkü biliyoruz ki bir ailedeki en iyi denetmen ailenin en küçük bireyidir. Çocuk anne babasını yaya geçitleri kullanması konusunda uyarırsa anne baba da çocuğuna örnek olmak için yaya geçitlerini kullanmak zorunda kalır. İnsanlarımızın can güvenliğini korumak için yaya geçitlerini kullanmaları gerekiyor” diye konuştu.

BELEDİYE OKUL ÖNLERİNDE TRAFİK ÖNLEMLERİ ALDI
BELEDİYE OKUL ÖNLERİNDE TRAFİK ÖNLEMLERİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 12:57:04
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 13:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?