3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Belediyeden şartlı destek

Manisa'da yıllardır yapılması planlanan bölge hastanesi, tartışma konusu oldu. Geçen dönemin AK Partili Belediye Başkanı Bülent Kar, belediye şantiyesinin bulunduğu alanı hastane için uygun bulmuştu. Bu dönem tekrar seçilemeyen Kar'ın projesi tartışılıyor.

Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, bölge hastanesi yapılması planlanın alanın tapusunu şu şartla verebileceğini açıkladı: "Belediyemiz, hastane yapılmasını destekliyor ancak şantiyede halen çalışan birimlerimiz var. Bunların tamamının yeniden inşa edilmesi lazım. İnşa maliyeti karşılandığı takdirde hastane bu bölgeye yapılabilir. Bunun için 3 ile 5 milyon liraya ihtiyaç var."

Başkan Ergün, bir süredir kamuoyunu meşgul eden konuyla ilgili olarak Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil aracılığıyla şantiyede bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan gazeteciler, halen çalışan asfalt tesisi, benzinlik, marangozhane ve tamirhaneleri gezdi. Şantiye alanıyla ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Açıkdil, yeniden inşanın maddi boyutunun diğer kurumlarla paylaşılması halinde problemin ortadan kalkacağını söyledi. Açıkdil, şunları kaydetti:

"Hastane yapılmak istenen yer, belediyemizin şantiye alanı içinde kalıyor. Halen faal olan asfalt tesisi, benzinlik, marangozhane ve tamirhaneler mevcut. Buraların taşınması için yeni binalar yapılması gerekiyor. Bu da 3 ile 5 milyon lira arasında maliyet getiriyor. Bunu Manisa Belediyesi'nin tek başına karşılaması mümkün değil. Başta İl Özel İdaresi olmak üzere diğer kurumlarla paylaşılması lazım. Ayrıca, şantiyenin sığabileceği bir arsa da bulmalıyız. Bunu belediye imar planında mezarlık olarak ayrılan alanda değişiklik yaparak halledebiliriz ancak asıl önemli olan inşaat maliyeti

Samanyolu
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 15:18:43
Güncelleme :19 Haziran 2009 Cuma 15:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?