30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Belediyeden su affı

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, vatandaşların 2004 yılından önce yapılan ve herhangi bir sebepten dolayı elektrik ve su alamayan yapılarla ilgili af çıktığını, başvuru döneminin başladığını duyurdu.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban ile İbrahim Akbalık ve bazı belediye görevlilerinin hazır bulunduğu toplantıda su affıyla ilgili bilgiler verildi. Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, 12 Ekim 2004 tarihinden önce yapılmış olan ve imar planı içinde kalan yapılarda, yapı ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olma şartı aranmaksızın elektrik ve su hizmeti verileceğini açıkladı. Bu uygulama için 500 YTL harç alınacağını hatırlatan Kar, ödeme için 2 taksit imkanı sunulacağını söyledi.

ÖZEL BİRİM OLUŞTURULDU
Vatandaşların elektrik ve su alamayan yapılarla ilgili af çıkarılması yönünde talebinim olduğunu hatırlatan Kar, “Bu talepler göz önüne alınarak yeni bir karar daha alındı. Buna göre; 12 Ekim 2004 tarihinden önce yapılmış olan ve imar planı içinde kalan yapılarda, yapı ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olma şartı aranmaksızın bu yapılara da elektrik ve su hizmeti verilecektir. Manisa Belediyesi olarak vatandaşımıza en iyi hizmeti verebilmek için bu konuyla ilgili çalışmak üzere yeni bir birim oluşturduk. Garaj yanındaki su açma ve kapama servisinde oluşturduğumuz bu birimde, vatandaşımızın afla ilgili müracaatları değerlendirilerek, kendilerine yardımcı olunacaktır. Bu durumda evlerde oturan vatandaşlarımızın daha sonra mağdur olmamaları için bir an önce belediyemize müracaat etmelerini bekliyoruz.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 20:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?