5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Belediyenin araç filosu büyüdü

MANİSA BELEDİYESİ YENİ TEMİZLİK ARAÇLARINI TANITTI

Manisa Belediyesi, temizlik işlerinde ve belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere satın aldığı toplam 85 aracı basına tanıttı.

Yeni Hal tesislerindeki tanıtım törenine, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, MHP Manisa İl Başkanı Uğur Üncü katıldı. Tören kurban kesimi ve dualarla başladı. Temizlik işlerinde kullanılmak üzere 24 adet çöp kamyonu, 1 adet nitelikli temizlik aracı, 6 traktör, park bahçe hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 traktör, 1 kamyonet, 3 adet makam aracı, ulaşım hizmetleri, zabıta, genel hizmetlerde kullanmak üzere 20 adet binek aracı ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere 25 adet motosiklet alındı. Bunların Manisa Belediyesine toplam maliyetinin 3 milyon 572 bin TL olduğu belirtildi.

Araçların tanıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şöyle konuştu: "Bugün mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Manisa'ya hizmet noktasında geçen 9 ay içerisinde yeni bir yılda 2010 yılı içerisinde Manisa insanımıza hizmetleri çok daha iyi bir şekilde daha hesaplı bir şekilde sunmanın çaba ve gayreti içerisinde bu çalışmaları yaptık. Manisa Belediyesi olarak 24 tanesi çöp aracından, 20 tanesi tüm müdürlüklerde hizmet verecek binek araç noktasında, park ve bahçede çalışacak olan traktörler,

kamyonetler noktasında, zabıta ulaştırmada hizmet vermek noktasında toplam 85 tane aracı bugün Manisalıların hizmetine sunuyoruz. Bunların rakamsal değerleri yaklaşık 5 milyon TL değerinde. Fakat teşvik kapsamında KDV ve gerekli vergilerin indirimleri nedeniyle 4 milyon TL gibi bir rakamla bunları Manisa Belediyesi'ne kazandırıyoruz."

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Bu yatırımın Manisa'ya getireceği kazancı açıklayan Ergün, şunları söyledi: "Binek araçların geçmişte hizmet noktasında bir yıl içerisinde araç kiralama bedeli belediyeye 991 bin TL'ye maloluyordu. Ama şu an bu havuzda daha fazla sayı ile hizmet verecek 20 tane binek aracımızın bize maliyeti 481 bin TL. Yani bir senede kiralama bedeli olarak ödediğimizin rakamın yarı tutarında biz bunları malediyoruz. Bugün bu araçların bir yıl içerisinde belediyeye katkısı 4-5 milyon TL üzerindedir. İstidham noktasında

da buraya ilgili şoför arkadaşları alacağız. Manisa'ya en iyi hizmet vermesi noktasında çalıştıracağız. 2010 yılı ve önümüzdeki süreçte hizmet veren bu araçları Allah kazadan beladan korusun. Manisalılara en iyi hizmet noktasında hayırlı görevler nasip etsin."

MANİSA BELEDİYESİ YENİ TEMİZLİK ARAÇLARINI TANITTI
MANİSA BELEDİYESİ YENİ TEMİZLİK ARAÇLARINI TANITTI
MANİSA BELEDİYESİ YENİ TEMİZLİK ARAÇLARINI TANITTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 15:31:05
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 17:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?