4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Belediyenin elektrikleri kesildi!

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, son beş yıldır ödenmeyen borçları nedeniyle belediyenin Manisalılara hizmet verdiği birimlerin elektriğinin TEDAŞ tarafından kesildiğini açıkladı.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, TEDAŞ’ın Manisa Belediyesi’nin beş yıldır ödenmeyen elektrik borcu nedeniyle aralarında mahallelere su pompalayan sondajlarında bulunduğu belediye hizmet birimlerinin elektriğini kesmesi nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Başkan Cengiz Ergün, TEDAŞ ile belediye arasında yaşanan son durum ile ilgili basın açıklaması yaptı. MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil ve belediye meclis üyeleri de toplantıya katıldı. Başkan Ergün açıklamasında, bazı kurumların beş yıldır istenmeyen alacaklarını isteme noktasında Manisa Belediyesi’ni sıkıştırdıklarını söyledi, son olarak TEDAŞ’ın beş yıldır ödenmeyen borçlar nedeniyle aralarında mahallelere su veren sondajlarında bulunduğu belediyeye ait 10 hizmet biriminin enerjisini kestiğini söyledi.

Başkan Cengiz Ergün şöyle konuştu; “Milliyetçi Hareket Partisi’yle yerel seçimlerde kazandığımız zaferin ardından siyasi kimliğimizi bir kenara bırakarak Manisa’ya hizmet noktasında hiçbir ayrım gözetmeden hizmet etmeye başladık. Bu çalışmaları yaparken tek amacımız ayrım yapmadan, mahalle ayırmadan, siyasi ayrım gözetmeden doğru hizmet etmek oldu. Manisa’daki birçok mahalleyi kısa sürede ziyaret ederek sorunları yerinde gördük ve yıllardır çözülmeyen birçok sorunu pratik olarak çözdük. Tüm bunlar yapılırken Manisa Belediyesi’nin son günlerde bilinçli olarak zor durumda bırakılmaya çalışıldığını üzülerek şahit olduk ve bu durumu kamuoyu ile paylaşmak istedik. Bugün itibariyle, Manisa Belediyesi’nin son beş yıldır ödenmeyen borçları nedeniyle belediyenin Manisalılara hizmet verdiği birimlerin elektriği TEDAŞ tarafından kesilmiş bulunmaktadır. Beş yıl süren israf, talan ve usulsüzlükler sonucu dar boğaza sokulan ve koma halinde bırakılan Manisa Belediyesi’nin geçmişe ait elektrik borçları bugün Manisalılara hizmet götürmeye çalışan bizlerin önüne set olarak çekilmiş bulunmaktadır.

Beş yıl süresince Manisa Belediyesi’nin kapısına gelip vergi, elektrik borçlarını tahsil etmeyi düşünmeyen kurumlar, Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerel seçimlerde Manisa Belediye Başkanlığı’nı kazanması sonrası ne hikmetse alacaklarını toplamak için adeta sıraya girmişlerdir. Biz bugün borç edebiyatı yapmak için burada değiliz. Biz, Manisa ya hizmet yapıyoruz diye gezinenlerin kamuoyu önünde iyiyi oynayıp asıl niyetlerini nasıl gerçekleştirdiklerini göstermek için buradayız. Beş yıldır iktidar partisine ait belediyeden borçlarını istemeyen kurumların beş yıl sonra nasıl siyasete alet edildiklerini değerli Manisalılar ile paylaşmak için buradayız. Bizim tek amacımız Manisa’ya hizmet etmek. Dürüst, şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik nasıl yapılır Manisalılara göstermek. Bizim siyasi kaygımız yok. Siyasi kaygılarımızı bir kenara bıraktık ve hizmet için yola çıktık. Göreve geldiğimizde bugün olduğu gibi iktidarın yolumuza çıkaracakları engelleri biliyorduk. Bunlara rağmen biz bu işe Manisa’ya hizmet aşkı nedeniyle talip olduk. Bu nedenle kimse bizden korkup kaçmamızı beklemesin. Biz buradayız ve tüm engellemelere rağmen iktidardan alacağımız güç ile değil Manisalılardan alacağımız güç ile hizmet edeceğiz.”

Manisa Belediyesi Şantiyesi’nden enerji alarak Adnan Menderes Mahallesi’ne su veren sondaj motorlarını elektriğinin de kesildiğini söyleyen Başkan Ergün, TEDAŞ yetkililerinin yaptıkları işi yarım bırakmadan Manisa’ya su veren diğer sondajlarında elektriğini keserek kentin suyunu tamamen kesmeye davet etti. Başkan Ergün; “Manisa Belediyesi olarak hizmet birimlerinde elektrik kesilir kesilmez durum tespiti yaptık. Nikah salonu dahil şuan belediyenin bir çok hizmet biriminde elektrik yok. Şantiyenin elektriğini kestikleri için şantiyenin içerisinde Adnan Menderes Mahallesi’ne su veren sondajlarda çalışmıyor. Bu nedenle şuan Adnan Menderes Mahallesi’ne su verilemiyor. Ben buradan TEDAŞ yetkililerine sesleniyorum ve Manisa’ya su veren diğer su motorlarının da elektriğini kesmesini istiyorum. Manisa’nın suyunu nasıl kesecekler hep birlikte izleyeceğiz. Civar illerde ve ilçelerde iktidar partisine mensup belediyelerin elektrik borcunun olmadığını da öğrenmek istiyorum” dedi.

Manisa Belediyesi’nin başarısının birçok siyasetçiyi rahatsız ettiğine dikkat çeken Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AKP Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan’ı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki Meclis Başkanlığı ve AKP il başkanlığı arasında seçim yapmaması halinde istifaya davet etti.

Başkan Ergün şöyle dedi; “Manisa Belediyesi’nde başarılı olacağımızı anlayan ve korkuya paniğe kapılan bazı siyasetçiler, bugün etik olmayan açıklamalar yaparak kamuoyunu yanıltmaktadır. İktidar partisi AKP’nin Manisa İl Başkanı Sayın Abdurrahim Arslan, talihsiz açıklamalar yaparak kendi siyaset anlayışına yakışan, çamur at izi kalsın politikası gütmektedir. Bugün bizim kısa sürede belediyeyi ayağa kaldırarak başarılı işler yapmamızı hazmedemeyen kesim, bizleri eleştirmeyi bırakarak kendi önlerindeki etik olmayan durumları temizlemelidir. Siyasi partinin il başkanlığını yapan bir siyasetçinin, aynı zamanda binlerce esnafın ve sanayicinin temsil edildiği bir kurumun meclisine başkanlık yapması kamuoyu adına tartışılması gereken bir durumdur. Siyasi görüşü farklı olan insanların temsil edildiği Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin başkanının aynı zamanda AKP Manisa İl Başkanlığı’nı yapması, bizim siyaset anlayışımıza göre etik değildir. Bu durum Manisalı Ticaret ve Sanayi erbabı adına da sorgulanması gereken bir durumdur. Bu nedenle Sayın Abdurrahim Arslan’ı, Manisalılar adına Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ve AKP Manisa İl Başkanlığı arasında bir tercih yapmaya davet ediyorum. Kendisi bu tercihi yapmadığı takdirde, hür türlü siyasi görüşe sahip insanın bulunduğu Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’ndan derhal istifa etmelidir. Bunun gereğini yapıp yapmayacağını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Toplantıda konuşan MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz de iktidarın kendisinden olmayan belediyelere baskı yaptığını söyledi. Enöz, “TEDAŞ yetkililerinden iktidar partisine mensup Akhisar, Turgutlu, Saruhanlı belediyelerinin TEDAŞ’a olan borçlarını da bildirmelerini istiyorum. Bakalım onların da borcu var mı yok mu görelim” diye konuştu.

ELEKTRİĞİ KESİLEN BİRİMLER

Belediye Şantiyesi, Zabıta Müdürlüğü, Sinanbey Medresesi, Karaköy Zabıta Noktası, Belediye Çocuk Merkezi, Hal Binası, Moris Şinasi ve Manolya Meydanı Havuzu,

Bozköy Spor Tesisleri, Salı Pazarı Pazar Aydınlatması, Nikâh Salonu, Adnan Menderes Mahallesi su sondaj motoru.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 23:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?